Bitcoin (BTC) $ 62,057.63 0.21%
Ethereum (ETH) $ 2,424.81 0.15%
BNB (BNB) $ 563.11 0.22%
Solana (SOL) $ 143.33 0.94%
XRP (XRP) $ 0.531656 0.58%
Cardano (ADA) $ 0.350666 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109433 0.08%
Al veya Sat Paribu

Open Campus (EDU) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Open Campus (EDU), Binance Launchpad platformunda IEO’su gerçekleştirilen UGC modelini kullanan bir çevrimiçi eğitim platformudur.

  • Platform operatörleri
  • İçerik, kurs sahipleri
  • Eğitsel içerikler arayan öğrenciler

Son 10 yılda çevrimiçi eğitim platformlarının popülaritesinin ciddi anlamda arttığına şahit olduk. Web2 dünyasında bu konuda bayrağı Udemy, Coursera ve Çin’in XuetangX’i gibi platformlar taşıdı. Bu platformlar, kullanıcıların diledikleri konunda eğitim ve kurs satın alarak sertifika kazanmalarına olanak sağlıyor.

Halihazırda halka arz edilmiş bir platform olan Coursera’nın sürekli olarak zarar ettiğine dikkat çekmemiz gerekiyor. Coursera’nın iş modeli şu şekilde:

  • Sertifikalı kurs satışı
  • Ücretli kurslar
  • Kurumsal müşterilere yönelik eğitimler

Bununla birlikte Coursera belirli bir ücret karşılığında öğrenme kayıtlarını kaydetme, tartışmalara katılma ve sertifika kazanma gibi hizmetler de sunuyor.

Görüldüğü üzere çevrimiçi eğitim platformlarının para kazma, sunduğu hizmetleri gelire dönüştürmek konusunda zorluklar yaşıyor. İşte bu noktada Open Campus platformu, bu sektöre NFT desteği getiriyor. Böylelikle içerikleri token ve NFT’lerle güçlendiriyor. Böylelikle içerik ve kurs sahiplerinin para kazanması sağlanırken öğrenmeye ilgi duyan kullanıcıların kursa katılması için teşvikler sağlanıyor.

Open Campus, çevrimiçi eğitim sektörüne şu yenilikleri getiriyor:

  • Sertifikaların ve eğitim içeriklerinin NFT’leştirilmesi
  • İçerik üreticilerinin haklarını ve çıkarlarını korumak için blockchain teknolojisinin kullanılması
  • Token’lerin kurslara erişim ve ödüllendirme aracı olarak kullanılması

Open Campus (EDU) Nedir?

Open Campus (EDU), 2012 yılında kurulan İsrail merkezli TinyTap platformu ortaklığında kurulan bir eğitsel oyun platformudur. TinyTap platformu çocuklara kod yazmayı öğretmeyi amaçlayan bir eğitim platformudur.

2022 yılının Haziran ayında Animoca Brands, TinyTap’in hisselerinin %84’ünü 38,9 milyon dolar karşılığında satın aldı. TinyTap’i Web3 platformuna dönüştürmeyi amaçlayan Animoca Brands, kısa bir süre sonra platformdaki ilk NFT ihracını 139 ETH ile gerçekleştirdi. Elde edilen gelirin yarısı içerik oluşturucularıyla paylaşıldı.

EDU Token Nedir?

EDU token, Open Campus’ün Protocol’ün temelini oluşturuyor. BNB Chain üzerinde geliştirilen Open Campus’un toplam arzı 1.000.000.000 EDU olarak belirlenmiştir.

EDU token’in kullanım durumları şu şekilde:

  • İçerik oluşturucuları ve yayıncıları ödüllendirme
  • Eğitim içeriğinin NFT olarak basılması.
  • Open Campus’un ortak eğitim platformlarına erişim için ödemeler.
  • Platformun yönetişim süreçlerinde oy kullanma hakkı.

Open Campus (EDU) Yorumları ve Geleceği

Yazımızın bu bölümünde PricePrediction adlı web sitesi tarafından çeşitli metrikler göz önünde bulundurularak yapılan fiyat tahminlerine yer vereceğiz.

Open Campus Fiyat Tahmini 2023

Open Campus geçmiş fiyat verileri üzerinde yapılan kapsamlı teknik analizden yola çıkan PricePrediction, 2023 yılında Open Campus fiyatının minimum 1.33 dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediyor. Open Campus için öngörülen ortalama fiyat seviyesi 1.38 dolar, tavan fiyat seviyesi ise 1,55 dolar seviyesinde. 

Open Campus Fiyat Tahmini 2024

Open Campus geçmiş fiyat verileri üzerinde yapılan kapsamlı teknik analizden yola çıkan PricePrediction, 2024 yılında Open Campus fiyatının minimum 0,96 dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediyor. Open Campus için öngörülen ortalama fiyat seviyesi 2.03 dolar, tavan fiyat seviyesi ise 2,33 dolar seviyesinde. 

Open Campus Fiyat Tahmini 2025

Open Campus geçmiş fiyat verileri üzerinde yapılan kapsamlı teknik analizden yola çıkan PricePrediction, 2025 yılında Open Campus fiyatının minimum 2,98 dolar seviyesine ulaşacağı tahmin ediyor. Open Campus için öngörülen ortalama fiyat seviyesi 3,06 dolar, tavan fiyat ise 3,47 dolar seviyesinde.

Open Campus (EDU) Fiyatı ve Grafiği

Open Campus (EDU) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Open Campus $ 0.53051‘den işlem görüyor. Open Campus fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. EDU token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 6,282,809 dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Open Campus (EDU) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 EDU token $ 0.53051 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Mayıs ayı itibariyle EDU token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,67 dolarla kaydetti. Bununla birlikte EDU token yılın en düşük seviyesini ise 0,93 dolarla belirledi.

Open Campus (EDU) Grafiği

Anlık olarak güncellenen Open Campus (EDU) coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte EDU token’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Yazar: Tuncay Aydıner

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden affını istedi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevinden ayrıldığını açıkladı. Erkan, X hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.” Hazine ve Maliye Bakanı’ndan yanıt geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan’ın istifasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “Merkez ...

Bağlantıyı kopyala