Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

OpenAI CEO’su Sam Altman, Senato Duruşmasında İfade Verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde yapay zekâ destekli araçlar kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. OpenAI’nin yapay zekâ sohbet botu ChatGPT, bu araçlar arasında en çok dikkat çeken araçlardan birisiyken, OpenAI CEO’su yapay zekâ alanına dair Senato duruşmasında ifade verdi.

OpenAI CEO’su Sam Altman’dan Önemli Açıklamalar

Senato Yargı alt komitesinin mahremiyet ve teknoloji konulu oturumuna katılan milletvekilleri, yapay zekâ düzenlemesinin Kongre’nin sosyal medya çağının başlangıcında yaptığı hataları tekrarlamaması gerektiğini gün içinde düzenlenen Senato duruşmasında açıkça ortaya koydu.

openai ceosu sam altman senato durusmasinda ifade verdi 2

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın ilk kez ifade verdiği oturumda, senatörler, en büyük zararları ortaya çıkmadan önce güçlü teknoloji için korkulukların bulunması gerektiğini vurguladı. Yapay zekanın riskleri duruşma esnasında defalarca ele alınırken, yapay zekanın daha yüksek hız, ölçek ve çok farklı türde zararlar verebileceğini kabul etti.

Milletvekilleri, yapay zekayı düzenleyecek yeni kurumlar ya da aracı lisanslamanın bir yolu gibi fikirler etrafında dolaşsalar da, belirli önerilere ulaşamadılar. Altman ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

Çok yeni bir teknoloji için yeni bir çerçeveye ihtiyacımız var. Elbette bizim gibi şirketler dünyaya sunduğumuz araçlar konusunda büyük sorumluluk yaşıyor, ancak araç kullanıcıları da aynı sorumluluğu yaşıyor.

Yazar: Burak Köse

Kripto yatırım ürünlerinde beş haftalık seri sona erdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine onay verdiği süreçte kripto yatırım ürünlerine ilgi yükselse de beklentinin gerçekleşmesinin ardından pozitif seri sona erdi. Avrupalı varlık yöneticisi CoinShares’in paylaştığı rapora göre Ocak ayının ikinci haftasında kripto yatırım ürünlerinden 21 milyon dolar net çıkış yaşandı. Kripto para bazlı verilerde Bitcoin’in -24,5 milyon dolar ile ...

Bağlantıyı kopyala