Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Binance ve OKX’in Ayrılığı Kraken’e Yaradı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kanada’nın kripto kurallarını sıkılaştırma süreci ABD merkezli kripto borsası Kraken‘e olumlu yansıdı. Kanadalı düzenleyicilerin sert kurallar getirmesinin ardından birçok şirket ülkeden çıkma kararı aldı. Binance ve OKX’in ayrılma kararı Kraken’e yaradı. Borsanın müşteri mevduatlarında yüzde 25’lik artış kaydedildi.

Binance ve OKXin Ayriligi Krakene Yaradi2

Kraken’in Kanada Mevduatlarında Artış

Kraken, birçok kripto şirketinin operasyonlarını durdurduğu Kanada’da müşteri sayısını artırdı. Kraken’in ülkedeki müşteri mevduatları, Binance’in mayıs ayı başındaki açıklamasından bu yana yüzde 25 arttı. OKX de mart ayında ülkeden çıkacağını duyurdu. Son olarak çekilen borsalar arasına Bybit katıldı.

Kanada, bu yılın başlarında kripto para ticaretine yönelik düzenleyici çerçevesini sıkılaştırdı. Bu durum ülkede faaliyet gösteren büyük kripto şirketlerinin faaliyetlerini sonlandırmalarına yol açtı. Binance ve OKX’in yanı sıra Paxos, BlockchainCom ve Deribit, Kanada’ya veda eden şirketler arasında yer aldı. ABD merkezli borsalar Coinbase ile Kraken, ülkede faaliyetlerini devam ettiriyor. ABD’de yasal netliğin olmamasına yönelik eleştirilerini sürdüren Coinbase, düzenleyici ile çalışmaya pozitif baktıklarını belirtti.

Kanada Genel Müdürü Mark Greenberg, borsanın 10 yılı aşkın bir süredir ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi. Kanada’daki düzenleyici yaklaşımı olumlu bulduklarını ifade eden Greenberg, müşteri varlıklarının güvenliğine uzun zamandır odaklandıklarını kaydetti. Borsa yöneticisi, alım-satım ve marj sınırlamalarını ise eleştirdi. Kanada, kripto borsalarına müşteri varlıklarını üçüncü taraf saklama kuruluşunda tutma zorunluluğu getirmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Mitsubishi UFJ, Ticaret Amaçlı Kripto Para Birimi Çıkaracak

Genel olarak birçok ülkede kripto para birimleri farklı alanlarda kullanılmaya başladı. Özellikle ticaret alanında boy göstermeye başlayan kripto para birimleri, birçok şirketinde odağı haline gelmiş durumda. Bu kez Japonya merkezli Mitsubishi UFJ Financial Group’un güven bankacılık kolu Mitsubishi UFJ Trust‘tan kripto para adımı geldi. Şirket, menkul kıymetlerle ilgili işlemleri kolaylaştırmak ve ticaret ödemeleri için kendi kripto para ...

Bağlantıyı kopyala