Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Minecraft, NFT’leri Hala Resmi Olarak Yasaklamadı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

NFT’ler son dönemlerde büyük şirketler tarafından hızla benimsenmeye başlansa da oyun dünyası NFT’lere şüphe ile yaklaşmaya devam ediyor. Bu noktada dünyanın en çok oynanan oyunlarından birisi olan Minecraft’ın NFT’lere bakış açısı da önem kazanıyor.

Minecraft’ta NFT Yasaklama Planları Hala Gündemde: Güncellenmiş Kurallar Yolda

Minecraft, NFT’lerin oyuncular tarafından yönetilmekte olan sunucularda kullanımını yasaklama planlarını Temmuz 2022’de açıkladı. Yapılan bu açıklama Web3 dünyasında büyük bir şaşkınlığa sebebiyet verdi. Minecraft her ne kadar bu planlarını tam bir yıl öncesinde açıklamış olsa da, planlar hala uygulamaya geçmedi. Yapılan son açıklamada ise söz konusu planların yakın bir zamanda uygulamaya sunulacağı aktarıldı.

minecraft nftleri hala resmi olarak yasaklamadi 2

Microsoft tarafından satın alınan Mojang’ın geliştirmiş olduğu Minecraft geniş bir oyuncu kitlesi tarafından büyük bir beğeniyle oynanmaya devam ediliyor. Mojang geçtiğimiz yıl konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Minecraft ile NFT entegrasyonları genelde destekleyeceğimiz veya kabul edeceğimiz bir durum değildir

Yapılan bu açıklamaya rağmen aradan geçen süre zarfında Minecraft’ın yönergeleri güncellenmedi ve konu hakkında bir açıklama yapıldı. Konu hakkında bir Microsoft sözcüsü tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Resmi yönergelerdeki güncelleme hala yolda ve politika değişmedi.

Netice itibariyle, Minecraft’ın beklenen yasağı, Microsoft’un 2021 itibarıyla tüm platformlarda aylık 141 milyon aktif oyuncusu olduğunu belirttiği Mojang’ın popüler oyunu etrafında kurulan topluluk odaklı Web3 projelerini de etkiledi.

Yazar: Burak Köse

PRB Marketi Ne Zaman Açılacak?

Paribu Net’in coini PRB’nin ön satışı 21 Şubat’ta yapılmıştı. Aradan geçen sürenin ardından şimdi de “PRB marketi ne zaman açılacak?” sorusu yanıt buldu. Geri sayım başladı. Açılışa dakikalar kaldı diyebiliriz. Açılışın hemen ardından PRB alış ve satış işlemleri başlayacak. PRB Marketi Ne Zaman Açılacak? Türkiye’nin kripto para borsalarından biri olan Paribu, PRB marketi için açılış ...

Bağlantıyı kopyala