Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Fransa, DeFi İçin Küresel Kuralları İşaret Etti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Fransa, merkeziyetsiz platformları tanımlamak üzere çalışmalara başladı. Fransa piyasa düzenleyicisi, DeFi, DAO ve akıllı sözleşme gibi kavramlar için harekete geçti. Finansal Piyasalar Kurumu (AMF), DeFi için küresel olarak koordine edilmiş kuralları desteklediğini açıkladı.

Fransa DeFi Icin Kuresel Kurallari Isaret Etti1

Fransa, Küresel Kuralları İzleyecek

Fransa piyasa düzenleyici DeFi düzenlemesi küresel kuralları izleyecek. Kurum tarafından yayınlanan belgede, DeFi ekosistemini oluşturan merkeziyetsiz ve aracısız prokollerin ortaya çıkardığı düzenleyici konulara yer verildi. Ayrıca DeFi’lerin riskleri ve kontrol seviyeleri tartışmaya açıldı. Piyasa düzenleyicisi bu çerçevede sektör paydaşlarına da çağrı yaptı. Paydaşlar, 30 Eylül’e kadar tartışmalara katkı sağlaması için davet edildi.

Kurumdan yapılan açıklamada DeFi faaliyetlerinin sınır ötesi doğası ve erişimine dikkat çekildi. AMF, hem yatırımcıyı korumak hem de yeniliği teşvik etmek amacıyla küresel yaklaşımlarla koordineli hareket edeceğini bildirdi. AMF Genel Sekreteri Benoit de Juvigny, mayıs ayında DeFi konusunda katılımcıları kategorize etmenin karmaşık olacağını belirtmişti.

DeFi endüstrisi ile ilgili düzenleyici çerçeve oturtmaya yönelik çalışmalar tüm dünyada sürüyor. Finansal İstikrar Kurulu (FSB) gibi küresel kurumlar standart oluşturmaya çalışıyor. Uluslararası menkul kıymetler düzenleyicisi IOSCO da yıl sonuna kadar tavsiye hazırlığı yapıyor. Küresel düzenleyici kuruluşlar, DeFi protokollerinde muhatap alınabilecek bir karşı taraf olmadığı için çerçeve oluşturmakta zorluk çekiyor.

Yazar: Göker Bilgiç

“Bankaların zayıflığı, Bitcoin’in gücünü gösteriyor”

Oaktree Capital Management kurucularından Howard Marks, katıldığı bir podcast programında Bitcoin – altın tartışmasına yeni bir boyut getirdi. Bloomberg’e konuşan Marks, Bitcoin (BTC) ve altının eşit içsel değerlere sahip olduğunu iddia etti. Marks, ülkemizde yatırımcıların rağbet gösterdiği altının daha köklü bir varlık olduğunu kabul etse de değerli emtianın sağlam bir analitik temele sahip olmadığını belirtti: ...

Bağlantıyı kopyala