Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Elon Musk’ın Başı Büyük Dertte

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Haftanın öne çıkan gelişmelerini derlediğimiz Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle. Bu hafta neler oldu?

Elon Musk’ın Başı Dertte mi?

Tesla, SpaceX ve Twitter’ın sahibi olan Elon Musk’ın en önemli avukatlarından biri olan Adam Gabor, Musk’ın 258 milyar dolarlık Dogecoin davasındaki mahkeme heyetine verdiği dilekçeyle görevden ayrıldığını belirtti.

Geçen sene Haziran ayında bir ABD vatandaşı, Musk ile beraber onun iki şirketi olan Tesla ve SpaceX aleyhine toplu dava başlatmıştı. Musk’ın sosyal medya hesabını kullanarak Dogecoin fiyatını manipüle ettiği iddia edilen dava 258 milyar dolarlık mali faturasıyla da büyük ses getirmişti. Musk ve Twitter aleyhine ayrıca, şirket logosunun birkaç günlüğüne Dogecoin logosuna çevrilmesiyle ilgili de, manipülasyon davası açılmıştı. Gabor, Elon Musk’ın 258 milyon dolarlık manipülasyon davasına bakan avukatlarından biriydi.

Bu Hafta Neler Oldu?

Bitcoin, haftayı 30 bin dolar bandında kapatırken, BlackRock’ın geçtiğimiz hafta Bitcoin ETF’si başvurusunda bulunmasına bir yeni gelişme daha eklendi ve Bitcoin fiyatı artarken, Grayscale Bitcoin Trust’ın işlem hacmi de yüzde 400 artarak piyasaya olumlu yansıdı.

Kripto Bülten’de son dönemin popüler yapay zeka teknolojisinin gelişmeleri de anlatılan başlıklar arasındaydı. Mercedes ve ChatGPT iş birliği, yeni yerli yapay zekamız “Turcoai” ve McDonald’s Türkiye ile ChatGPT’nin yaz ayına özel başlattığı işbirliği de ele alındı. 

Yazar: Sena Karakılıç

FTX, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Faaliyetlere Başladı

Sam Bankman-Fried’in kurucu CEO’su olduğu kripto para borsası FTX, genişlemeye devam ediyor. Kripto borsası FTX son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet izni alarak, resmi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyet göstermeye başladı. FTX Resmen Birleşik Arap Emirlikleri’nde Kripto borsası FTX faaliyetlerini genişletiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, kripto borsasının Birleşik Arap Emirlikleri’nde resmen faaliyetlerine başladığı açıklandı. Sam ...

Bağlantıyı kopyala