Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

SEC’in Coinbase’e Yanıt Vereceği Tarih Belli Oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto borsası Coinbase‘e yanıt vereceği tarih yaklaştı. SEC, Coinbase’e ilk yasal savunmasına 13 Temmuz’da yanıt verecek. Borsa, kurumun menkul kıymet kararının yetki alanı dışında olduğunu iddia ediyor.

coinbase ether staking pazar payini kaybediyor

SEC-Coinbase geriliminin önemli aşamalarından biri 13 Temmuz’da gerçekleşecek. Bu tarihte SEC, Coinbase’in ilk yasal savunmasına yanıt verecek. Mahkeme, tarihi 24 Ağustos’tan 13 Temmuz’a çekmişti. SEC’in üç iş günü uzatma talebi kabul edildi. SEC, tarih uzatmayı Coinbase tarafından sunulan mektuba yanıt hazırlamak için istedi. SEC‘in borsanın mektubuna yanıtını sunması için önceki son tarih 3 Temmuz olarak belirlenmişti. Kurumun daha fazla süre talebi onaylandı ve yeni tarih 13 Temmuz olarak gerçekleşti.

SEC’in Coinbase’e açtığı davanın ön duruşma tarihi de erkene alındı. Ön duruşma 24 Ağustostan 13 Temmuz’a çekildi. Borsa, geçen günlerde dava dilekçesi hakkında karar verilmesi için izin talep etmişti. Coinbase, daha önce de 7 Ağustos’tan 40 gün önce şikayete 177 sayfalık bir cevap vermişti.

Borsa, davanın reddine yönelik yasal argümanlarını özetleyen kapsamlı bir yanıt iletmişti. Coinbase, SEC’in bazı token’ları menkul kıymet olarak belirlemesinin yetki alanı dışında olduğunu ileri sürdü.

Yazar: Göker Bilgiç

Alibaba Kripto Madencilik Ekipmanlarının Satışını Engelliyor

Çinli e-ticaret devi Alibaba Pazartesi günü yaptığı duyuruda, 8 Ekim’den itibaren platformunda kripto para birimi madencilik ekipmanlarının satışını durduracağını açıkladı. Alibaba resmi duyurusunda şu ifadeler yer alıyor: “[A] Kapsamlı bir değerlendirmeden sonra, çeşitli uluslararası pazarlarda sanal para birimleri ve ilgili ürünlerle ilgili yasa ve düzenlemelerin istikrarsızlığını göz önünde bulundurarak Alibaba.com, sanal para madencilerinin satışını yasaklayacak. Aşağıdakileri ...

Bağlantıyı kopyala