Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

dYdX v4’ün Herkese Açık Testnet’i Başlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Merkeziyetsiz borsa dYdX‘in v4 herkese açık testnet’i yarın başlıyor. Testnet’te 5 Temmuz TSİ 20:00’de işlem yapılabilecek. Güncelleme ile yeni özelliklerin gelmesi bekleniyor. Ayrıca daha fazla validator’ün katılımı gerçekleşecek.

dYdX’in Kilometre Taşı 3 güncellemesi başarıyla tamamlanmıştı. Önemli bir dönüm noktası olarak dYdX v4 ile yenilikçi özelliklerin gelmesi bekleniyor. Testnet’in daha geniş doğrulayıcı ekosistemi ile buluşması sayesinde mainnet’e geçişten önceki son test aşaması olacak.

Yenilikler arasında limit emirler koyma, Dinamik Fonlama Oranları ve ABCI 2.0’ı kullanma gibi Cosmos-SDK’nin son özellikleri kapsayacak. Herkese açık testnet ile birlikte kullanıcıların cüzdanlarını bağlama, testnet fonları talep etme, emir defterini görüntüleme, uzun ve kısa pozisyon açma ve daha birçok işlemi deneyimlenebilecek.

Kilometre Taşı 4, testnet’i çalıştıran doğrulayıcı sayısı 40’tan fazla olacak. Türkiye’den doğrulayıcı şirketler de yer alacak. Herkese açık testnet, Bitcoin ve Ethereum pariteleriyle başlatılacak. Ağın yükseltilmesi ile birlikte açık kaynaklı yazılımın 30’dan fazla pariteyi kapsayacağı belirtiliyor.

dYdX v4un Herkese Acik Testneti Basliyor2

dYdX v4 ile Cosmos Altyapısına Geçiyor

dYdX, geçen yıl Haziran ayında “dYdX v4″ü Cosmos (ATOM) ekosistemi üzerine inşa edeceğini duyurdu. Cosmos’un kendi blockchain geliştirme kit’i ‘CosmosSDK’yi kullanarak, konsensus algoritması ‘Tendermint’e dayanan kendi blockchain’ini geliştireceği belirtildi. Halihazırda faaliyette olan dYdX V3, Ethereum’un Layer 2 çözümü Starknet’in özelleştirilmiş hali StarkEx zincirinde inşa edilse de, dYdX v4’ü Cosmos ekosistemine taşınacak. Böylece tamamen merkeziyetsizleşmenin gerçekleştirilmesi planlanıyor. İşlem hızının ise yaklaşık 100 kat daha hızlı olması hedefleniyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Fiziksel merkeziyetsiz altyapılar – DePIN

Bu yazımızda önümüzdeki bir değil belki on yıl boyunca çok konuşulacak konulardan merkeziyetsiz fiziksel altyapı dünyasına bakacağız. Merkeziyetsizlik ama bir yere kadar Merkeziyetsizlik kavramı aracıları ortadan kaldırarak gücü kullanıcılara vermesi nedeniyle önemli bir konu. Bu söylem kulağa çok hoş gelse de aslına bakarsanız merkeziyetsizlik anlamında yolun henüz daha başındayız. Kullandığımız blokzincir sistemlerinin sadece ufak bir ...

Bağlantıyı kopyala