Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Terra Kurucu Ortağı Daniel Shin, İlk Kez Mahkemede!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Terra kurucu ortağı Daniel Shin, Güney Kore’de ilk kez mahkemenin karşısına çıktı. Yerel medyaya göre Shin, ilk duruşmaya şahsen katılmadı ve avukatları ek süre talep etti. İkinci duruşmanın tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.

Terra Kurucusu Daniel Shinin Basi Savcilar ile Dertte

Daniel Shin, Güney Kore’de Mahkemenin Karşısına Çıktı

Terra kurucu ortağı Daniel Shin ve eski Terra çalışanları ilk kez mahkemenin karşısına çıktı. News 1’in haberine göre Seul mahkemesi Terraform Labs kurucu ortağı Daniel Shin ve diğer yedi eski Terraform çalışanı için ilk duruşmayı gerçekleştirdi.

Dolandırıcılık dahil çeşitli suçlamalarla itham edilen Shin, Seul’de yapılan duruşmaya şahsen katılmadı. Güney Koreli savcılar, Terra krizi için nisan ayında harekete geçmişti. Shin ve dokuz kişi hakkında sermaye piyasası kanunun ihlali dahil çeşitli suçlamalarla dava açılmıştı.

Terraform’un iflasının ardından kripto piyasasından 40 milyar dolardan fazla zarar yaşanmıştı. Güney Koreli savcılar, iflasın ardından aylarca süren soruşturma gerçekleştirmişti.

Yerel medya kuruluşu Chosun Biz’e göre, Shin’in avukatları davanın basit bir ceza davası olmadığını ve daha fazla teknik destek gerektirdiğini savundu. Shin tarafı ek süre talep etti ve ikinci duruşmanın tarihi 28 Ağustos olarak belirlendi.

Seul savcılık ofisi, nisan ayında yetkililerin 247 milyar won’luk mal varlığını dondurmuş ve Shin’in tutuklanmasını talep etmişti. Mahkeme ise Shin için tutuklama talebini delilleri yok etme ve kaçma şüphesi bulunmadı için reddetmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Bitcoin Neden Farklı Algılanıyor?

Önceki bir yazımda değindiğim bir konuyu önemli olduğu için bu yazıda iyice irdelemek istiyorum. Konumuz Bitcoin’nin basın ve kamuoyunda benzer araçlara kıyasla farklı algılanması. Bir örnekle açıklayayım: Benzer farklı algılama uçak ve alternatifi diğer taşıt araçları arasında da yıllardır görülür. Allah göstermesin karayollarında bir trafik kazası olsa dört kişi hayatını kaybetse bu basın için çok ...

Bağlantıyı kopyala