Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

ABD Gizli Servisi, Deltec Bank’a ait milyonlarca dolara el koydu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde kripto ile yapılan dolandırıcılık ya da kara para aklama işlemlerine yapılan operasyonların sayısı artmaya devam ediyor. Federal yetkililer, dijital varlık şirketleriyle bağlantılı olan Bahama merkezli Deltec Bank’ın hesaplarına milyonlarca dolarlık bir el koyma emri çıkardı.

Gizli Servis, Deltec Hesaplarına El Koydu

ABD‘nin federal yetkilileri, Bahama merkezli bir banka olan Deltec Bank’ın dijital varlık işletmelerine ait hesaplardan milyonlarca doları el konulmasına karar verdi.

Federal mahkemede kısa bir süre önce duyurulan mahkeme belgelerine göre, ABD Gizli Servisi, telefon ve banka dolandırıcılığı ya da kara para aklama olasılığına dayanarak geçen ay Deltec Bank’ın ABD’deki banka hesaplarından önemli miktarda parayı el konuldu. Konu hakkında yeminli beyanatta şu ifadelere yer verildi:

Kolluk kuvvetleri, kripto para dolandırıcılığı ve diğer telefon dolandırıcılığı suçlarını işleyen uluslararası, organize suç gruplarının kara para aklama faaliyetlerini soruşturuyor. Kurbanlar, paralarını dolandırıcılıkla sahte şirketlere aktarmaya yönlendirildi ve bu paralar, fonların kaynağını, özünü, sahipliğini ve kontrolünü gizlemek amacıyla, genellikle denizaşırı ülkelere yönlendirilen bir dizi transferden geçti.

Son olarak yeminli beyanata göre Gizli Servis, toplamda 58.5 milyon dolara kadar el koyma yetkisine sahip oldu ve bu el konma işlemleri 13 Haziran ve 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.

Yazar: Burak Köse

Metaverse Dünyasında Fırsatlar

Kripto para sektörünün en büyük varlık yatırım şirketlerinden Grayscale 25 Kasım’da “Metaverse, Web3 Sanal Bulut Ekonomileri” adında bir rapor yayımladı ve çalışmanın “metaverse ekonomisinin 1 trilyon dolar gelir vaat eden bir sektör” olduğu tahmini en çok dikkat çeken kısım oldu. DeFi ve NFT’lerden sonra Web3’ün gelişimiyle en popüler konulardan biri haline gelen metaverse dünyasına kripto dünyasından bir şirketin ...

Bağlantıyı kopyala