Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin ETF’leri için kritik süreç resmen başlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto piyasası, spot Bitcoin ETF başvurularından gelecek sonucu merakla bekliyor. BlackRock’ın başvurusu ile başlayan yükseliş Bitcoin‘i 26 bin dolardan 31 doların üzerine taşıdı. Makroekonomik baskılar, Bitcoin’e olan talepte düşüşe yol açtı. SEC’in ETF başvurusuna ilişkin kararı ise piyasanın yönüne doğrudan etki yapacak. SEC, son günlerde şirketlerin ETF başvurularını incelemeye almıştı. Böylece spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili son tarihlerde belli oldu.

sec blackrockin bitcoin etf basvurusunu kabul etti 2

SEC, Bitcoin ETF başvurularını incelemeye başladı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), BlackRock‘ın aralarında bulunduğu altı ETF başvurunu için işlemlere başlıyor. SEC, bu incelemelerin sonunda resmi kararını beyan edecek. Bitwise’ın başvurusu salı günü federal kayıtlara girdi. BlackRock, Fidelity, WisdomTree, VanEck ve Invesco’nun süreci ise bugün resmen başlamış olacak.

SEC, geçen hafta Bitcoin ETF‘lerine yönelik kamuoyu görüşleri için belge yayınlamıştı. İnceleme süreci, federal kayıtların yayınlanması ile resmi olarak başlıyor. SEC’in karar vermesi için 45 günü bulunuyor. Bu süre 240 güne kadar uzatılabilir. Kurumun başvuruları onaylayıp onaylamayacağı bilinmiyor. Kripto sektörü BlackRock’un ETF başvurusunu pozitif karşılamıştı. ARK 21Shares Bitcoin ETF ise 15 Mayıs’ta federal kayıtlara gmrişti. SEC, haziran ayına kadar süreci erteledi. Diğer yandan Valkyrie’nin de başvurusunu incelemeye alınmıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

ABD’de Düzenleme Muamması: Kripto Tasarısı Nasıl Yasalaşır?

Kripto endüstrisinin 2023 yılı gündeminin önemli bir kısmını düzenleme çalışmaları oluşturuyor. Özellikle ABD’den gelen haberler sektöre doğrudan etki ediyor. ABD’deki düzenleme çalışmaları tam bir muammaya dönmüş durumda. ABD Başkanı Joe Biden yönetimi kriptolara mesafeli yaklaşırken, düzenleyici kurumlar üzerinden terbiye etmeye çalışıyor. Biden’ın en önemli silahı menkul kıymet düzenleyici SEC, yılbaşından bu yana kripto şirketlerine karşı ...

Bağlantıyı kopyala