Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

2,5 milyon dolarlık Ferrari, artık Polygon Blockchain üzerinde bir NFT

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bilindiği üzere lüks eşyalar ve spor otomobiller genellikle sadece birkaç kişinin satın alabileceği, yüksek bakım maliyetine sahip ürünlerdir. Fakat Altr isimli bir şirket, bu durumu değiştirecek bir teknolojiye adım atarak, lüks bir Ferrari F40’ı Polygon blok zinciri üzerinde bir NFT olarak sunmayı başardı.

Altr, Lüks Varlıkların Blockchain Üzerinde Sahiplenilmesini Kolaylaştırıyor

Ferrari F40 gibi yüksek değerli bir spor otomobil ya da 195.000 dolarlık Rolex gibi lüks bir saatin sahibi olmayı düşündüğünüzü, fakat bunların bakımını üstlenme konusunda tereddütlerinizin olduğunu hayal edin.

Bu konuda endişelerinizi gidermek isteyen Altr adlı bir şirket, Polygon Blockchain üzerindeki NFT’lerle doğrulanan lüks malların alım satımına olanak sağlamayı planlıyor. Şirket, 2,5 milyon dolarlık bir Ferrari F40’ın satışıyla Altr’ın facilitasyon sürecinin nasıl işlediğini göstermeyi umut ediyor.

Altr, platformu aracılığıyla bir lüks eşya satışı gerçekleştiğinde, sadece Polygon Blockchain üzerinde “dijital sahiplik kanıtı” olarak da bilinen bir NFT yayınlamakla kalmayıp, eşyanın yeni sahibinin talep etmesi durumuna kadar fiziksel varlığın sorumluluğunu da üstleneceğini belirtti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Bütün koleksiyonlar, NFT sahibinin fiziksel koleksiyonu kullanmayı seçene kadar Altr’nin Oracle’ları tarafından yönetilen güvenli depolama tesislerinde koruma altında tutulacak” denildi.

Son olarak Altr’nin yönetim uygulaması Lucidao’ya göre, Ferrari’nin 48 saatten daha kısa bir sürede satıldığı Twitter üzerinden bildirildi. Şirketin web sitesine göre, işlemler USDT stablecoin’i ile yapılıyor.

Yazar: Burak Köse

Anonim Balina, Yaklaşık 450 Milyon XRP Transfer Etti

WhaleAlerst verilerine göre; anonim bir balina, Binance ve Güney Kore borsası Bithumb ile birlikte yaklaşık 450 milyon XRP transfer etti. Binance dahil olmak üzere önemli borsalarla birlikte, WhaleAlerst tarafından elde edilen bilgilere göre; son 14 saat içerisinde neredeyse yarım milyar XRP transfer edildi. Anonim Balina Binance ve Bithumb Borsası ile XRP Transferi Gerçekleştirdi WhaleAlerst’e göre ...

Bağlantıyı kopyala