Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Worldcoin CEO’su token lansmanını savundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasının önde gelen isimleri, Sam Altman‘ın da içinde bulunduğu Worldcoin projesinin geçtiğimiz hafta lansmanını gerçekleştirdiği tokenın dağıtım şeklini eleştirdi. Worldcoin, piyasa yapıcı ortakları ve WLD’yi listeleyen borsaların tokenın lansmanı sırasında haksız bir dağıtım yaptığı iddiasıyla tepki çekti.

Worldcoin CEO’su Düşük Likidite Lansmanını Savundu

Sam Altman’ın da aralarında olduğu kurucuları tarafından ortaklaşa hayata geçirilen Worldcoin kripto para projesi, son dönemde token lansmanının yönetim şekli nedeniyle ciddi eleştiriler almaktadır. Projede kimlik odaklı bir kripto para olan WLD token, 24 Temmuz’da piyasaya sürülmüştü ve toplamda 2 milyondan fazla kişi bu tokenları almak için başvuruda bulunmuştu. Ancak, Worldcoin’in token dağıtım şekli ve buna dahil olan piyasa yapıcı ortaklar ile WLD’yi listeleyen borsalar yoğun bir eleştiriye tabi tutuldu.

Glass Markets kurucusu Matt Batsinelas, piyasaya sürülen tokenların yüzde 95’inin ekip üyeleri, risk sermayedarları ve diğer paydaşlardan ziyade kısa vadeli teşviklere sahip olan piyasa yapıcılarının kontrolünde olduğunu belirtti. Lansmanın “düşük likidite” yapısının, başlangıçta yapay olarak yüksek bir fiyat oluşturacağı ve sonrasında ekip üyeleri ve yatırımcılara verilen tokenlerin kilidinin açılmasıyla düşüş yaşanabileceği yönündeki endişeler eleştirmenlerin odak noktası oldu.

Worldcoin’in lansman belgesine göre, toplamda 10 milyarlık arzdan en fazla 143 milyon WLD tokenı piyasada dolaşıma sunuldu. Ancak, lansman haftası boyunca yaşanan teknik aksaklıklar, başlangıçta tahmin edilenden daha az token dağıtıldığı anlamına geliyor. Bu 143 milyon tokenın 43 milyonu doğrulanmış kullanıcılara, kalan 100 milyonu ise ABD dışında çalışan beş piyasa yapıcıya üç aylık bir süre boyunca ödünç verildi.

Worldcoin’in baş geliştiricisi Tools for Humanity’nin CEO’su Alex Blania, WLD’nin lansmanını savunurken, düşük likiditenin beklenildiği gibi biraz ısınma etkisi yarattığını ancak bunun gerekli olduğunu belirtti. Blania, Worldcoin’in tasarımının milyarlarca insanı hedeflediğini ve bu yüzden dolaşımdaki arzın yüzde 10’unu dağıtmanın mantıklı olmayacağını vurguladı.

Yazar: Burak Köse

Ether’de (ETH) haber satışı mı gerçekleşti?

Kripto analisti Ali Martinez, Ether’in (ETH) spot ETF onayından sonra yaşadığı düşüşü ele aldı. Usta analist, önemli verilere değindi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen spot Ethereum ETF’lerin onaylanacağına yönelik spekülasyonlar, ETH’de hareketliliğe sebep oldu. ETH, henüz ETF onayı gelmeden yüzde 25’e yakın yükseliş yaşadı. Son günlerde, kripto borsalarında dikkat çeken ETH transferleri meydana geldi. Bu işlemler, potansiyel ...

Bağlantıyı kopyala