Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Worldcoin, beta sürümünün çıkış haftasında 2 kat arttı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Worldcoin, World ID kayıtları beta sürümünden çıkışını takip eden hafta içinde 2 kat arttı. Aynı zamanda aktif World App kullanıcı sayısında da 3 kat artış yaşandı. Projeye yönelik hesap oluşturma sayısında ise 10 katı yükseliş gözlemlendi.

Kenya'dan Worldcoin kararı

Worldcoin gündemden düşmüyor

Worldcoin resmi bloguna göre, protokolün beta sürümünden çıkmasını takip eden haftada yüzde 100’den fazla arttı. Worldcoin ekibi, yaptığı açıklamalarda, “Burada kayda değer olan, World ID doğrulama oranının 2023’te zaten bir kez ikiye katlanmış olmasıdır” dedi. Ayrıca ekip, “Ocak ve Temmuz ayları arasında, World ID kayıtları ilk milyona ulaşma süresinin yarısından daha kısa bir sürede bir milyondan iki milyona çıktı. Haftalık World ID kayıtlarında geçen hafta yaşanan 2 kat artış, bağımsız bir ürün olarak World ID’ye yönelik küresel talebin sürekli arttığını gösteriyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projeye göre, World ID doğrulamalarındaki artışla aynı zamana denk gelen haftalık aktif World App kullanıcılarında üç kat artış ve haftalık hesap oluşturma oranında on kattan fazla artış oldu. Resmi web sitesine göre dünyanın en büyük kimlik ve finansal kamu ağı olması amaçlanan Worldcoin, piyasaya sürülmesinden bu yana artan eleştiri ve incelemelerle karşı karşıya kaldı.

Bazı kripto uzmanları, Sam Altman’ın projesinin uzun zamandır beklenen token’ının piyasaya sürülmesindeki yönetimine dair hoşnutsuzluklarını dile getirdiler. Diğerleri ise Worldcoin‘in iris tarama kürelerinin üretim ve işletiminin potansiyel olarak merkezsizleşmesiyle ilgili endişelerini paylaşarak, Bitcoin madenciliği tipi teşvikin gayrimeşru cihazların çoğalmasına yol açabileceğini ve bir güvenlik riski oluşturabileceğini savundu.

Proje aynı zamanda devlet düzenleyicilerinin de dikkatini çekti. Geçen hafta Kenya İçişleri Bakanlığı, Worldcoin ile ilgili yeni bir karar aldı. Bakanlık, Worldcoin faaliyetlerinin ilgili riskleri değerlendirene kadar askıya alındığını söyledi. Açıklamada, kararın kamu güvenliğini sağlamak için ihtiyati bir tedbir olduğu belirtildi. Karar, projenin ilgili kurumların incelemelerinin ardından yeniden değerlendirilecek.

Elif TOPÇUOĞLU

Yazar: BTCHaber

“Bitcoin boğası önümüzdeki aylarda şiddetlenecek”

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) yeniden 60.000 doların üzerine çıkmasıyla birlikte boğalar iştahlandı. Kripto analistleri, yeni yükseliş döngüsünün başladığına yönelik sinyaller verdi. BTC, son aylardaki en büyük tek günlük yüzdelik kazançlardan birisine imza attı. BTC, son 24 saatte yüzde 5’in üzerinde yükseliş gerçekleştirdi. BTC’deki yükseliş ile birlikte vadeli işlemlerdeki yaklaşık 100 milyon dolarlık düşüş ...

Bağlantıyı kopyala