Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Tornado Cash’in kurucusu Storm tutuklandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de kripto karıştırıcısı Tornado Cash‘e yönelik yaptırımları sürüyor. Tornado Cash’in kurucusu Roman Storm tutuklanırken, diğer kurucu ortak Roman Semenov yaptırım listesine eklendi.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC), Semenov’u özel olarak belirlenmiş vatandaşlar listesine eklendi. Blockchain analiz şirketi Elliptic Connect, yaptırım uygulanan cüzdan adreslerinin çeşitli kripto varlıklarda 11,5 milyon dolardan fazla işlem yaptığı kaydedildi.

Semenov, varlıkları bloke edilen ve ABD’li kişilerle iş yapması yasaklanan kişi ve şirketler listesine eklendi. ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Storm ve Semenov’u kara para aklamak ve yaptırım ihlalleri yapmak için komplo kurmak ile lisanssız para aktarma işi yürütmekle suçladı.

FBI ve İç Gelir Servisi’nin Storm’un tutukladığı, Semenov’un ise serbest kaldığı bildirildi. Tornado Cash‘in 2019 yılından bu yana yüz milyonlarca dolarlık kripto parayı gizlemek için kullanıldığı aktarıldı. OFAC, Kuzey Kore‘nin Lazarus grubu da dahil olmak üzere kötü aktörlerin platformu 7 milyar dolardan fazla para aklamak kullandığını ifade etti.

Yazar: Göker Bilgiç

Bu Mesajım Anne ve Anne Adaylarına…

Uykusundan, keyfinden, maaşından ve ömrümden fedarlık yapan, her şeyin en iyisi için mücadele eden annelerimiz.Daha doğmadan onunla konuşan, karnındayken bile onu iyi besleme gayretinde bulunan, en güzel hayaller ile kıyafetler seçen anne adaylarımız.Cennet ile müjdelenen anne ve anne adaylarımız.Benim için merhametsiniz.Bir anne çocuğuna kızdığında, o çocuk hem ağlar hem de annesinin koynuna girer orada ağlar.Evladının ...

Bağlantıyı kopyala