Bitcoin (BTC) $ 62,633.78 1.38%
Ethereum (ETH) $ 2,440.51 1.97%
BNB (BNB) $ 565.67 1.03%
Solana (SOL) $ 145.32 2.27%
XRP (XRP) $ 0.532114 0.15%
Cardano (ADA) $ 0.354867 2.17%
Dogecoin (DOGE) $ 0.110638 2.39%
Al veya Sat Paribu

Hintli milyarder, blockchain’e göz dikti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Hintli milyarder Mukesh Ambani‘nin şirketi JFS, blockchain ve CBDC’lere yönelecek. Reliance Industries’in Yönetim Kurulu Başkanı Ambani, blockchain ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) dünyasına girdiklerini duyurdu.

reliance

Reliance, ağustos ayında finansal hizmetler kuruluşu Jio Financial Services (JFS) aracılığıyla finans sektörüne girdi. JFS’in ödeme altyapısını güçlendireceğini belirten Ambani, şirktin Hindistan’da dijital benimsenmeyi artıracağını ifade etti. Ambani’ye göre JFS; sadece mevcut endüstri ölçütleriyle rekabet etmeyecek, Blockchain ve CBDC gibi teknolojileri de keşfedecek.

JFS’e küresel varlık yönetim şirketi BlackRock‘ın da ortak olacağı bildirilmişti. Girişime, iki şirketin yarı yarıya ortaklığında 150 milyon dolar harcanacağı aktarılmıştı. Ülkenin en büyük perakende zinciri Reliance’ın yan kuruluşu Reliance Retail, şubat ayından itibaren pilot aşamadaki dijital rupiyi kabul etmeye başlamıştı.

Daha önce yapılan açıklamada girişimin BlackRock‘ın yatırım, teknoloji ve piyasa uzmanlığından faydalanacağı ifade edildi. JFS ise yerel piyasa deneyimleri ile dijital altyapı yeteneklerine katkıda bulunacak.

Yazar: Göker Bilgiç

Ruble Bazlı Bitcoin (BTC) Ticaret Hacmi 9 Ayın Zirvesinde

Rus rublesi, ABD dolarında yüzde 28 değer kaybıyla haftaya başladı. Diğer yandan Ruble ve Bitcoin (BTC) arasındaki ticaret hacmi ise son 9 ayın zirvesini gördü. Ülkenin itibari para birimi ruble, Ukrayna işgalinden sonra önemli bir değer kaybı yaşadı. Ruble Bazlı BTC Ticaret Hacmi 1,5 Milyar RUB’ta Kripto araştırma platformu Kaiko tarafından izlenen verilere göre, ruble ...

Bağlantıyı kopyala