Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

ABD’den kriptolara yeni vergi kuralları – PEPE skandalı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Haftanın öne çıkan gelişmelerini derlediğimiz Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle. Bu hafta neler oldu?

ABD’nin vergiden sorumlu kurumu,  kripto paralara yeni vergi kurallarını getirdi. Buna göre, broker’lar vergi başvurularını basitleştirmek ve hileleri azaltmak için yeni bir form kullanacak. ABD Hazinesi’ne göre düzenlemeler, dijital varlık raporlamasını diğer varlık türlerine ilişkin raporlama ile aynı çizgiye getirecek. Kripto sektörü ise düzenlemeleri eleştirdi. Bu yeni düzenlemelerin de 2026’da yürürlüğe geçeceği belirtildi. 

Bu Hafta Neler Oldu? 

İlk olarak haftaya başlarken 26 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, haftayı kapatırken 27 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor.

PEPE’nin benimsenmesini arttırmak için kullanılan çoklu imza cüzdanındaki değişiklikler sonucunda PEPE fiyatı düştü. PEPEtopluluğuna yapılan açıklamada, üç eski üyenin projeden 16 milyon dolarlık token çaldığı belirtildi. Üyelerin token’ları borsalara aktardığı ifade edildi. Böylece PEPE yatırımcılarını şoke eden bir gelişme yaşanmış oldu. Kalan varlıkların yeni bir cüzdana aktarılacağı belirtildi. 

Kripto Bülten’de  SEC ve Grayscale davasının gelişmesi de ele alındı. 

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Yazar: Melis Sarı

Tether’den 500 milyon dolarlık madencilik hamlesi

Tether, Bitcoin madenciliğine 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. Şirketin stratejisi, kendi tesislerini inşa etme ve mevcut Bitcoin madencilerinden hisse satın alma yönünde geliştirildi. Stabilcoin USDT’nin arkasındaki şirket olan Tether, Bitcoin madenciliğine girdiğini açıkladı. Önümüzdeki altı ay içinde yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırım planlayan şirket, enerji yoğun ve rekabetçi bu alanda önemli bir oyuncu olmaya ...

Bağlantıyı kopyala