Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Coinbase, ikinci aşamaya geçiyor: Hedef ülkeler belli oldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto borsası Coinbase, genişleme planında yeni aşamaya geçti. Şirket, bu çerçevede odaklanacağı ABD dışı pazarları belirledi. Borsanın Avrupa Birliği, Kanada, Brezilya ve Avustralya’yı öncelikli bölgeler olarak belirlediği bildirildi.

coinbase base

Coinbase’in hedeflediği pazarlar açıklandı

Düzenleyici kurumlarla sorunlar yaşayan Coinbase‘in ABD dışındaki bölgelerde faaliyetlerine odaklanmayı planladığı belirtildi. Yeni pazarların ‘Go Broad, Go Deep’ olarak nitelenen genişleme planının ikinci ayağını oluşturduğu ifade edildi.

Coinbase‘in Uluslararası İş ve Politikadan Sorumlu Başkan Yardımcıları Nana Murugesan ve Tom Duff Gordon, yakın vadeli öncelikli pazarların Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Kanada, Brezilya, Singapur ve Avustralya olduğunu açıkladı.

Şirket yöneticileri, ülkelerin net kurallar koyduğunu, borsaların bu ülkelerde lisans almaya odaklanacağını belirtti. İki isim “Mevcut kuralların ve yeni düzenlemelerin mahkemeler aracılığıyla uygulanmasına yönelik bir ‘strateji’ seçen ABD dışında, dünyanın her yerinde ilerleme kaydediliyor” ifadelerini kullandı. ABD’deki kripto düzenlemelerinin borsanın faaliyetlerini riske attığına da dikkat çekti.

Blog yazısında, “Küresel finansal sistemin güncellenmesine yardımcı olmaya kararlıyız” ifadelerine yer verildi. Coinbase hakkında ABD’de kayıt dışı menkul kıymet ihracı iddiasıyla dava açılmıştı. Lobicilik girişimleri de önümüzdeki haziran ayında yapılacak AB seçimleri öncesinde yoğunlaşacak.

Yazar: Göker Bilgiç

Japonya Merkez Bankası, CBDC Denemelerine Başladı

Japonya merkez bankası, dijital para birimi denemelerine başladı.  Japonya merkez bankası olan Japonya Bankası (BoJ), Pazartesi günü yaptığı duyuruda dijital para birimi denemelerinin (CBDC) 1. aşamasına başladığını açıkladı. Mart 2022’ye kadar sürmesi planlanan bu aşamada, CBDC’lerin ödeme, düzenleme ve dağıtım gibi temel işlevleri test edilecek.  Merkez bankası, daha sonra dijital para biriminin daha ayrıntılı işlevlerini ...

Bağlantıyı kopyala