Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

FTX, milyonlarca doları geri istedi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İflas eden kripto borsası FTX‘in varlıklarını geri almaya yönelik çalışmaları sürüyor. Şirket, iflastan önce taşınan 21 milyon doları geri almak için LayerZero Labs’a dava açtı. Şirket, sponsorluk anlaşmaları karşılığında Shaq, Naomi Osaka, David Ortiz ve Miami Heat’e ödenen paraların da peşine düştü.

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu

FTX, sponsorluk ödemelerinin peşinde!

FTX, bazı pazarlama ve sponsorluk ödemelerinin arkasındaki isim ve rakamları ortaya çıkardı. Listede ünlü sporcular ve spor kuruluşlarının yanı sıra çok çeşitli diğer kişi ve kurumlar da yer aldı.

Borsanın mevcut yönetiminin mahkemeye sunduğu raporda Shaquille O’Neal, Naomi Osaka, David Ortiz ve Trevor Lawrence ile MLB ve NBA’den Miami Heat ve Golden State Warriors gibi kuruluşlara yapılan milyonlarca dolarlık ödemeler sıralandı. Listede Coachella, Gamestop, Kevin O’Leary ve başka şirketler de yer aldı. Raporda, ödemelerin çeşitli reklam ve sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde yapıldığı ifade edildi.

Rapora göre Shaquille O’Neal’e 750 bin dolar, tenisçi Naomi Osaka’ya 300 bin dolar, eski beyzbol yıldızı David Ortiz’e 270 bin dolardan fazla ödeme yapıldı. Golden State Warriors’a yapılan yaklaşık 420 bin dolar ve Miami Heat’e yapılan çeşitli ödemelerin de 250 bin doların üzerinde olduğu kaydedildi.

FTX‘in ödenen milyonlarca doları geri alınıp alamayacağını araştırdığı aktarıldı. Dosyada, ön ödemelerden ne kadarın geri alınıp alınamayacağının belirsiz olduğu ifade edildi. Diğer taraftan borsa, LayerZero Labs’e aktarılan 21 milyon dolarlık fonu geri almak amacıyla dava açtı. Borsa, iflastan önce gerçekleşen transferin yasadışı olduğunu iddia etti.

Yazar: Göker Bilgiç

NEM (XEM) Coin Nedir?

NEM dünyanın ilk akıllı varlık platformu olarak belirtilmektedir. Özel olarak geliştirilen bir blockchaine sahiptir. NEM (XEM) Coin, herhangi bir merkez bankası bulunmayan, aracı kurum ve kuruluş kullanmayan, hızlı ve az işlem ücretleriyle alış satış yapılabilmesine olanak tanıyan bir altcoin’dir.  2015 yılında Utopian Future takma adını kullanan anonim bir kişi ya da grup tarafından piyasaya sürülen ...

Bağlantıyı kopyala