Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Matrixport uyardı: Altcoin çöküşü kapıda!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto piyasasında gözler FTX‘in varlıklarına yönelik atacağı adıma çevrildi. FTX’in varlık satışı gerçekleştireceğine yönelik endişeler sert düşüşe yol açtı. Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport, altcoin’lerde çöküşün yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

altcoin

Matrixport: Risk sermayedarları satışa hazırlanıyor

Matrixport’un raporunda, FTX‘in kripto varlıklarını satan tek büyük şirket olmadığı, risk sermayesi fonlarının da yatırımcılarına para iade etme baskısı altında olduğu belirtildi.

Raporda, FTX’in kullanıcılara token yerine fiat para iade edebilmesi için en az 3,4 milyar dolarlık kripto satmasının muhtemel olduğuna yer verildi. Bu durumun nedeniyle yılın geri kalanında altcoin’lerde sert satışların olabileceği ifade edildi. Matrixport, FTX’in haftada 200 milyon dolarlık satış planı olduğunu dile getirdi. Böylece satışların 2023 sonuna kadar devam edebileceği ifade edildi.

İşte baskı altındaki bazı kripto varlıklar

Araştırma Müdürü Markus Thielen, FTX’in piyasadaki tek büyük satıcı olmadığına dikkat çekti. Thielen, kripto risk sermayesi fonlarının da büyük baskı altında olduğunu ifade etti. Thielen’e göre VC fonları yatırımcılarına iade için kripto varlıklarını nakde çevirmek zorunda kalacak. VC yatırımcıları tarafından tutulan bir başka kripto olan ApeCoin (APE) de 17 Eylül için planlanan bir kilit açma işlemine sahip.

FTX‘in elinde 1,16 milyar dolar değerinde SOL olduğu tahmin ediliyor. Bu bağlamda en fazla baskının SOL üzerinde olduğu ifade ediliyor. Borsanın 560 milyon dolarlık BTC’si bulunurken, az bilinen token’larda yüz milyonlarca doları var.

SOL’un haricinde baskı altında olan bir diğer kripto varlığın ise ApeCoin (APE) olduğu belirtildi. VC yatırımcılarının sahip olduğu APE’nin kritik kilit açılımı 17 Eylül’de gerçekleşecek. Axie Infinity’nin ise 20 Ekim’de kilit açılımı olacak

Yazar: Göker Bilgiç

Uniswap Geliştiricisi Hayden Adams’dan Dolandırıcılığı Uyarısı

Son dönemde birçok şirket dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılarda bulunuyor. Uniswap protokolünün yaratıcısı Hayden Adams, geçtiğimiz günlerde Twitter’da, kişilerin sahte bir Uniswap web sitesi oluşturduğu bir dolandırıcılıkla ilgili şaşkınlığını dile getirdi. Adams, yaptığı bir paylaşımla dolandırıcılığın ayrıntılı doğasına duyduğu şaşkınlığı gösterdi ve bunun önemli miktarda çaba gerektirdiğini vurguladı. Ayrıca, dolandırıcıların Çin topluluk içeriğini planlarına dahil edecek ...

Bağlantıyı kopyala