Bitcoin (BTC) $ 62,241.68 1.80%
Ethereum (ETH) $ 2,425.65 2.10%
BNB (BNB) $ 560.83 2.35%
Solana (SOL) $ 144.35 4.27%
XRP (XRP) $ 0.534288 2.51%
Cardano (ADA) $ 0.353774 1.82%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10922 1.60%
Al veya Sat Paribu

‘TCMB’nin faiz artışları yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor’

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi ve politika faizini 500 baz puan artırarak %30’a yükseltti. Beklentileri karşılayan bu artışı canlı yayında ekonomist Volkan Dükkancık ile değerlendirdik.

‘Tutarlı bir politika izleniyor’

Volkan Dükkancık, TCMB’nin beklendiği gibi 500 baz puan artırmasının piyasanın yönünü değiştirmeyeceğini belirterek, tutarlı bir politika izlendiğini belirtti. Ortaya konan tutumla yabancı yatırımcının dikkatinin Türkiye’ye çekildiğini ifade eden Dükkancık, yerli yatırımcı sayısının artışını halka arzlara bağladı. Uzman ekonomist son dönemde sayısı artan halka arzların kısa vadede kazandırdığını ancak uzun vadede ciddi mağduriyetler yaratabileceğini söyleyerek, yatırımcıları uyardı.

Öte yandan dün ABD Merkez Bankası‘nın (Fed) beklendiği gibi faizleri sabit bıraktığının altını çizen Dükkancık, uzun bir süre faizlerin yüksek kalacağının altını çizdi. Piyasaların bu yüksek faizle baş etmek zorunda kalacağını söyleyen analist, Fed’in ne kadar uğraşırsa uğraşsın enflasyonu bir türlü istenilen seviyeye çekememesinin sonucu olarak sert inişin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Blokzincir durgunluk çağına girdi

BTCHaber’de yayımlanan önceki bir yazımda, “artık kripto para ve blokzincir teknolojilerinin bir platoya eriştiğine inanıyorum” diye yazmıştım. Son 15 yılda sayısız proje çalışması ve geliştirilen fikirlerin yanı sıra yararlı veya yararsız binlerce blokzincir yazılımı, token, coin, NFT ve benzeri yeni ürün ortaya çıkartıldı. Bu çalışmalar bundan sonra da kullanımımız için yazılım kodu depolarında duruyor olacak. ...

Bağlantıyı kopyala