Bitcoin (BTC) $ 62,241.68 1.80%
Ethereum (ETH) $ 2,425.65 2.10%
BNB (BNB) $ 560.83 2.35%
Solana (SOL) $ 144.35 4.27%
XRP (XRP) $ 0.534288 2.51%
Cardano (ADA) $ 0.353774 1.82%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10922 1.60%
Al veya Sat Paribu

‘Gary Gensler’ın açıklamaları geçmişten farklı değil ve tutarlı’

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

BTCHaber TV’nin bugünkü konuğu Eralp Büyükaslan’dı. Bu hafta gündeme damgasını vuran spot ETF başvurularına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükaslan, SEC’nin spot ETF başvurularını ertelemesini “ince eleyip sık dokuma refleksinden” kaynaklandığını ifade etti. Otoritenin kamuyu oyalama taktiğinden ziyade karar vermek konusunda doğru adımlar atmak için zamanını sonuna kadar kullandığını söyleyen Büyükaslan, piyasadaki ‘bu yılın sonuna kadar en az bir spot ETF başvurusu mutlaka kabul edilir’ algısının yavaş yavaş tersine döndüğünü belirtti.

Spot ETF başvuruları 2024’e kalabilir

Programda ayrıca ABD senatosundaki milletvekillerin geçtiğimiz günlerde SEC’ye yaptığı ‘spot ETF başvurularını derhal kabul edin’ çağrısı konuşuldu. Büyükaslan bu konuya mutlaka siyasi perspektiften yaklaşılması gerektiğini savundu.

Öte yandan SEC Başkanı Gary Gensler’ın geçtiğimiz günlerde kongrede yaptığı konuşmada Bitcoin’i menkul kıymet olarak görmediğini ifade etmişti. Büyükaslan, Gensler’ın ifadelerinin geçmişten farklı olmadığını ve bu konuda tutarlı bir çizgisi olduğunu söyledi.

Büyükaslan programın son bölümünde Bitcoin ve S&P 500 grafiklerinin teknik analizlerini yaptı. Bitcoin’in ayı piyasası dinamikleri içinde hareket ettiğini vurgulayan Büyükaslan, S&P grafiğinde ise çok kritik bir haftaya girildiğini ve aşağı yönlü olacak şekilde trend kırılımının gerçekleştiğini söyledi.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Çin, Dijital Yuan Kullanımını Liselere Doğru Genişletiyor

Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olan Çin, bu konuda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu kez Çin, dijital yuanın okullarda da kullanılmasını sağlayan bir çalışma yürütüyor. Çin, Dijital Yuan Kullanımını Genişletiyor Çin’in en büyük devlet yayıncısı China Central Television (CCTV), Hainan eyaletindeki Lu Xun Lisesi‘nin, öğrencilere dijital yuan ödeme ...

Bağlantıyı kopyala