Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan, BlackRock ve Barclays’ten bir ilk: Tokenize hisse işlemi yapıldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bankacılık devi JPMorgan, tokenize edilmiş BlackRock hisse senetlerinin işleme alındığını bildirdi. Banka, BlackRock ve Barclays’i içeren ilk blockchain tabanlı teminat mutabakat işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu.

JPMorgan’ın Ethereum tabanlı Onyx blockchain’i ve Tokenized Collateral Network’ü (TCN) BlackRock tarafından para piyasası fonlarından birindeki hisseleri tokenize etmek için kullanıldı. Token’lar daha sonra OTC (tezgah üstü) türev işleminde teminat olarak Barclays’e aktarıldı.

analistlerden blackrockin spot bitcoin etf basvurusu aciklamasi

Bankadan yapılan açıklamada, tokenizasyonun fonun transfer acentesi ve TCN arasındaki bağlantı yoluyla birkaç dakika içinde gerçekleştirildiği bildirildi. Blackrock ve Barclays arasındaki transferin neredeyse anlık yapıldığı ifade edildi. İşlemin BlackRock, JP Morgan ve Barclays için bir ilki temsil ettiği belirtildi.

JPMorgan Onyx Dijital Varlıklar Başkanı Tyrone Lobban, “Onyx Dijital Varlıklar zaten müşterilerin repo işlemleri yoluyla gün içi likiditeye erişmelerini sağlıyor. Şimdi TCN’nin piyasaya sürülmesiyle, müşteriler ek avantajlardan yararlanabilirler” ifadelerini kullandı.

Yazar: Göker Bilgiç

Tayland Postası, İlk NFT Pullarını Yayınladı

NFT piyasası her geçen gün büyümeye devam ediyor. NFT’lerin hızla yayılması birçok ülkenin bu konuda çalışmalar yapmasına yol açtı. Birçok farklı sektör NFT koleksiyonu yayınlamaya ve bu konudaki çalışmalarını ilerletmeye başladı. Bu kez Tayland postası, NFT pul koleksiyonu yayınlayacağını duyurdu. Tayland Postası’ndan NFT Pul Koleksiyonu Tayland Postası başkanı Danan Suphatthaphan, Tayland Postası’nın bugün ilk NFT ...

Bağlantıyı kopyala