Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Avrupa Birliği yapay zekaya regülasyon hazırlığında

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

BTCHaber TV’de günlük gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarımızda bugünkü konuğumuz her Çarşamba olduğu gibi Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa’ydı. Yapay zeka ve NFT konularında ilginç başlıkların yer aldığı programda Bitcoin’in yükselişine de yer verildi.

“Bitcoin, teknoloji ağacı için çok doğru bir adım

Başlıkta yer alan sözler ChatGPT ile tanıdığımız OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman’a ait. Altman’ın Bitcoin’e her daim olumlu bakan biri olduğunu dile getiren Karababa “Bitcoin ile işlem yapan dünya çok daha şeffaf olacaktır” sözünü aktardı. Programda bunun yanı sıra Microsoft Araştırma ve İnovasyon Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Lee’nin ‘yapay zekanın tıpta kullanımının pozitif etki yaratacağına’ dair açıklaması, Avrupa Birliği’nin büyük yapay zeka modelleri için daha katı regülasyonlar üzerinde çalışması, New York’ta yer alan Museum of Modern Art’ın (MoMA) kartpostallar ile ilgili NFT projesi çıkarması ve China Daily gazetesinin NFT platformu oluşturmak için harekete geçmesi gibi konular ele alındı.

emirhan erdogan

Yazar: Emirhan Erdoğan

Bitcoin üzerine çözümler – I

Gelin önümüzdeki iki yazıda, özellikle son bir yıldır adını daha sık duymaya başladığımız Bitcoin üzerine geliştirilen ikinci seviye çözümlere bakalım. Bu yazımızda, Bitcoin’in daha geniş kesimlerce kullanımının önemini ve bunu kimlerin istediğine göz atacağız. Bir sonraki yazımızda ise Bitcoin üzerindeki çözümlerin tarihçesini, son zamanlarda hızlanmalarına neden olan gelişmeleri ve bu gelişmelerin geleceğini inceleyeceğiz. Blokzincirlerin ölçeklenme ...

Bağlantıyı kopyala