Bitcoin (BTC) $ 61,984.61 0.28%
Ethereum (ETH) $ 2,417.55 0.82%
BNB (BNB) $ 564.77 2.28%
Solana (SOL) $ 143.21 0.69%
XRP (XRP) $ 0.531583 0.62%
Cardano (ADA) $ 0.350756 0.39%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109651 1.62%
Al veya Sat Paribu

SEC’in Grayscale kararı bekleniyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto piyasası, Bitcoin ETF‘lerine yönelik gelişmeleri yakından takip ediyor. SEC‘in Grayscale Investments lehine verilen karara ilişkin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Kurumun mahkeme kararını temyize taşımak için son tarihe yaklaşmış durumda.

sec

SEC, nasıl bir yol izleyecek? İşte tahminler

Menkul kıymetler düzenleyicisinin mahkeme kararına ilişkin tavrına ilişkin farklı görüşler bulunuyor. Bazı analistler, kararın temyize taşınmayacağını belirtiyor. SEC’in Grayscale başvurusu ile ilgili onayı geciktirmenin yollarını arıyor olabileceği de ifade ediliyor.

SEC’in bu hafta mahkeme kararını değerlendirmesi bekleniyor. Kurum, mahkeme kararının yeniden gözden geçirilmesini talep edebilir. Grayscale’in başvurusunun kabul edilmesi teklifinin de masada olduğu ifade ediliyor.

Bloomberg ETF analisti Eric Balcunas, bir X kullanıcısının sorusuna, temyiz olasılığının düşük olduğu ancak yine de başka engeller olabileceği yanıtını verdi. ETF analisti James Seyffart da SEC’in yeni gerekçelerle reddetme girişiminin olası olmadığını söyledi. Seyffart, kurumun geciktirme yolları üzerinde çalışıyor olabileceğini dile getirdi.

Hukuk şirketi Ropes & Gray, eylül ayında GBTC başvurusunun incelenmek üzere SEC’e geri gönderilebileceğini ifade etti. Düzenleyiciye farklı gerekçeyle reddetmek için bir şans daha verilebileceği uyarısında bulunuldu.

En az yedi Bitcoin spot ETF başvurusu onay için düzenleyicinin önünde bulunuyor. SEC, bugüne kadar ETF başvurularını erteleme yönünde karar verirken, nihai kararların 2024’ün mart ayında verilebileceği ifade ediliyor.

Bloomberg analistleri, Grayscale’in mahkemeyi zaferinin ardından spot Bitcoin ETF olasılığını yüzde 75’e yükseltmişti. Oranlar, 2024 sonuna kadar yüzde 95’lik onay olasılığı veriyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Bitcoin yükselirken spot ETF hacimleri rekor kırdı

Lider kripto para Bitcoin gece saatlerinde 57 bin dolara göz kırparak son 25 ayın rekorunu kırdı. BTC’deki yükseliş ABD’de işlem gören Spot Bitcoin ETF’lerine de yansıdı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın sosyal medya paylaşımına göre spot Bitcoin fonları 26 Şubat pazartesi günü işlem hacminde zirveyi gördü. Balchunas, BlackRock’ın IBIT kodlu Spot Bitcoin fonunda son seansta ...

Bağlantıyı kopyala