Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Bakan Şimşek’ten kripto varlık açıklaması: Nihai aşamaya geldik

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirdiği sunumda 2022 yılı Sayıştay denetim raporundan 2024 yılı gider bütçelerine kadar bir dizi konuya değindi. Bakan Şimşek’in sunumu sırasında, kripto varlıklarla ilgili olarak Türkiye’nin geldiği nokta ve bu alandaki çalışmaların son durumu hakkında da bilgilendirme yaptı.

piyasalar mehmet simsek donemine kilitlendir

Şimşek’ten FATF standartlarına vurgu

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yayınlanan son raporda, Türkiye’nin 40 FATF standardından 39’una tam uyum gösterdiğine dikkat çekildi. Teknik uyum kapsamında sadece kripto varlıklar konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Şimşek, bu alandaki hazırlıkların da nihai aşamaya geldiğini vurguladı.

Bakan Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin kripto varlıklar konusundaki düzenlemelerini hızla tamamlama kararlılığında olduğunu gösteriyor. “Bu kapsamdaki çalışmalarımızı artırarak devam ettirmeye kararlıyız” diyen Şimşek, Türkiye’nin kripto varlıklar konusunda atılacak adımlarla FATF standartlarına tam olarak uyum sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Türkiye, gri listede!

Türkiye’nin FATF tarafından “gri liste” olarak nitelendirilen bir listede yer aldığı ve bu listeden çıkma çabalarının sürdüğü biliniyor. Şimşek, bu konuda da “Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkarmak için çaba gösteriyoruz” ifadesini kullanarak, kripto varlıklar konusunda alınacak önlemlerle bu hedefe ulaşmayı planladıklarını aktardı.

Bakan Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin kripto varlık sektöründeki düzenlemeler konusunda ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Önümüzdeki dönemde, kripto varlık sektörüne dair atılacak adımların Türkiye’nin uluslararası arenada nasıl bir konum kazanmasına yol açacağı merakla bekleniyor.

Yazar: BTCHaber

Sequoia Capital 600 Milyon Dolarlık Kripto Yatırım Fonu Başlatıyor

Kripto sektörüne yapılan yatırımların büyüklüğü hızla artıyor. Öyle ki artık milyon dolarlar oldukça standard bir hâle gelir oldu. Son olarak Sequoia Capital, kripto para girişimlerine destek sunmak için 600 milyon dolarlık bir yatırım fonu başlattı. Sequoia Capital’in ortağı Shaun Maguire,verdiği bir röportajda, Sequoia Crypto Fund‘un öncelikle kripto borsalarında listelenmiş olan ve henüz listelenmemiş olan “yeni ...

Bağlantıyı kopyala