Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Batık FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried artık bir “suçlu”

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Sam Bankman-Fried hakkındaki karar açıklandı ve yedi suçun yedisinden de suçlu bulundu

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, New York’ta görülen ceza davasında yaklaşık dört saat süren mulahazanın ardından jüri tarafından yedi suçlamanın tamamından suçlu bulundu.

Bankman-Fried iki kez elektronik dolandırıcılığı, iki kez elektronik dolandırıcılığı tertibi, bir kez menkul kıymet dolandırıcılığı, bir kez emtia dolandırıcılığı komplosu ve bir kez de kara para aklama tertibi suçlu bulundu.

New York Bölge Yargıcı Lewis Kaplan tarafından 28 Mart 2024 tarihinde hüküm giymek üzere mahkemeye geri dönecek. Eyalet savcıları bir ceza önerecek ancak son sözü Yargıç Kaplan söyleyecek.

Bankman-Fried’in suçlarının her biri azami 5 ila 20 yıl olmak üzere elektronik dolandırıcılığı, elektronik dolandırıcılığı tertibi ve kara para aklama tertibi için ise azami 20 yıl hapis cezası getirdi.

“ABD tarihinin en büyük dolandırıcılığı”

New York Güney Bölgesi ABD Savcısı Damian Williams mahkeme çıkışında düzenlediği basın toplantısında Bankman-Fried’in suçlarını “kendisini kripto kralı yapmak için tasarlanmış milyarlarca dolarlık bir plan” ve Amerikan tarihindeki en büyük finansal dolandırıcılıklardan biri olarak nitelendirdi.

Bankman-Fried’in avukatı Mark Cohen yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Jürinin kararına saygı duyuyoruz. Ancak sonuç bizi hayal kırıklığına uğrattı. Sayın Bankman Fried masumiyetini korumaktadır ve kendisine yöneltilen suçlamalarla şiddetle mücadele etmeye devam edecektir.”

Yazar: BTCHaber

Coinsfera Dubai’de Bitcoin Alım Satım İşlemlerine Başladı

Kısa bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de Bitcoin (BTC) ile emlak satın alımları başlatan Coinsfera, şimdi de Dubai’de Bitcoin (BTC) alım satım hizmeti sunmaya başladı. Coinsfera Dubai’de Bitcoin Ağını Güçlendiriyor 2015 yılında kurulan ve İstanbul, Kosova ve Londra’da kullanıcıların nakit para ile Bitcoin (BTC) dahil olmak üzere pek çok kripto para birimi satın ...

Bağlantıyı kopyala