Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Kazakistan, Coinbase’e erişimi engelledi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kazakistan, ABD merkezli kripto borsası Coinbase‘e erişimi engelledi. Kazakistanlı yetkililer, Coinbase‘in ülkenin kripto düzenlemesine uyum sağlamadığını belirtti. Yetkililer, Şubat 2023’te yürürlüğe giren dijital varlık yasasına vurgu yaptı. Düzenleme kapsamında dijital para birimlerinin çıkarılması ve lisans olmadan takas faaliyetleri yasaklanmıştı.

coinbase sece yeni bir mektup gonderdi

Kazakistan’dan Coinbase’e engel

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Coinbase web sitesini engellediklerini resmen doğruladı. Kazakistan makamları, en azından eylül ayından bu yana yerel IP’lerin Coinbase’e erişimini engelledi.

Yerel haber kuruluşu Kursiv’in haberine göre, Coinbase’e erişim Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın emriyle engellendi. Bakanlık temsilcileri, talebin Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldiğini açıkladı. Borsanın, Dijital Varlıklar Kanunu’nu ihlal etmekle suçlandığı bildirildi.

Kazakistan’da şubat ayında yürürlüğe giren kanun kapsamında kripto para birimlerinin çıkartılması yasaklandı. Kripto paraların ticareti ve ulusal lisans olmadan borsa işletmesinin engellenmesi düzenleme kapsamına alınmıştı.

Ülkede şu ana kadar birçok kripto şirketi lisans başvurusu yapmıştı. Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT, lisans başvurusunda bulunan şirketler arasında yer almıştı. Coinbase’in yanı sıra Kraken borsasına da erişimin engellediği ifade edildi.

Yazar: Göker Bilgiç

2021’in En Yüksek Performans Gösteren 10 Kripto Para Birimi

2021 yılı neredeyse kripto paraların yılı oldu diyebiliriz. Yılın ikinci yarısından sonra NFT ve metaverse coinlerinin öne çıktığı pazarda, lider tabii ki her zaman olduğu gibi Bitcoin. Diğer yandan yıl boyunca önemli yükselişler gösteren birçok kripto para birimi bulunuyor. Biz de bu yazıda 2021’in en yüksek performans gösteren kripto para birimlerini mercek altına alıyoruz. 2021’in ...

Bağlantıyı kopyala