Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Analist: Grayscale’in ETF başvurusu ‘truva atı’

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, Grayscale‘in Ethereum vadeli ETF başvurusunun SEC’i köşeye sıkıştıran bir manevra olduğunu söyledi. Seyffart, Grayscale Investments’ın Ethereum vadeli borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu, spot Ether ETF’ini “truva atı” olarak kullandığını ifade etti.

grayscale secnin gbtc kararini elestirdi

Seyffart, X hesabından yaptığı paylaşımında Grayscale’in başvurusunu onaylaması halinde, spot Ether ETF başvurusunun tartışmaya açılacağını belirtti. Grayscale’in Ether vadeli ETF başvurusu 19b-4 formu çerçevesinde yapılmıştı. Seyffart, onaylanan 40 kadar Ether ETF ürününden hiçbirinin 19b-4 onay sürecinden geçmediğini söyledi. 19b-4 onay süreci, borsaların SEC’i menkul kıymete dayalı takas talebi hakkında bilgilendirmek için yapılıyor.

Seyffart ve Van Buren Capital General Genel Başkanı Scott Johnsson, Grayscale’in Ether vadeli işlem ETF’ini piyasa sürmeyeceği yönünde görüş belirtmişti. SEC, Grayscale’in vadeli ETF başvurusuna ilişkin kararını ertelemişti. Hashdex’in Bitcoin vadeli ETF ürününü spota dönüştürme başvurusu da menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından beklemeye alındı. BlackRock ise SEC’in kripto para spot ve vadeli ETF başvurularını reddetmesi için meşru bir nedeni olmadığını savundu.

Yazar: Göker Bilgiç

Yeni Borsalar, Krizi Fırsata Çevirmeye Çalışıyor

Yeni kurulan kripto para borsaları, krizi fırsata çevirmeye çalışıyor. Kripto borsalarının, FTX iflası ve SEC’in Binance ve Coinbase’e açtığı davaları fırsata çevirmek üzere harekete geçtiği bildirildi. Son gelişmeler ile birlikte küçük borsaların, pazardan pay kapmak için yeni fikirleri hayata geçirme adımlarını hızlandırdığı kaydedildi. Yeni Borsalar Fırsat Arayışında Yeni nesil borsa projelerinin merkeziyetsiz borsalar ile kurumsal ...

Bağlantıyı kopyala