Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

ABD’de kripto vergi kuralları için kritik çağrı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de milletvekilleri hazineye önerilen kripto vergi kurallarına ilişkin revizyon çağrısı yaptı. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry ve Kongre Üyesi Ritchie Torres, dokuz milletvekilinden oluşan gruba liderlik etti.

Grup, önerilen vergilendirme planının tehlikeli olduğunu ve uygunsuz erişime sahip olduğunu nitelendirdi. Vekillerin hamlesi, kripto sektörünün şikayetlerinin ardından geldi. Dokuz isim arasında her iki partiden milletvekilleri bulunuyor.

Vekiller, ABD Hazine Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Lily Batchelder’a konu ile ilgili bir mektup yazdı. Mektupta, dijital varlık aracı tanımının aşırı geniş ve yetersiz olduğu belirtildi. Kuralların nihai hale getirilmesinin ABD’deki dijital varlık ekosistemini tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Ağustos ayında önerilen kripto vergi kurallarına 124 binden fazla yorum geldi. Kurallara ilişkin açık yorum dönemi bir süre önce sona erdi. Yetkililerin sektöre yönelttiği sorular vergi teklifinin revizyona açık olabileceğini ortaya koydu. Düzenlemenin son aşamaya gelmesi için aylar olduğu belirtildi.

Yazar: Göker Bilgiç

Prof. Dr. Nazimi Açıkgöz: Blokzinciri Tüketiciyi Gıdada Yaşanan Kaostan Kurtarabilir

Gıda yeterliliği, küresel ısınma ve tarım uzmanı Prof. Dr. Nazimi Açıkgöz, tüketiciyi gıdada yaşanan kaostan kurtarmanın yolunun blokzinciri teknolojisinden geçtiğini düşünüyor. Milliyet Gazetesi’nde yayımlanan “Tarımda Blockchain Kullanımı” adlı köşesinde Açıkgöz, blokzinciri uygulaması ile gıda israfı ve gıdada sahtekarlığın önlenebileceğine dikkat çekiyor. Açıkgöz, tüketicinin satın aldığı gıda konusunda doğru bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söylüyor. Marketten ...

Bağlantıyı kopyala