Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Singapur, canlı CBDC programı başlatacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Singapur Para Otoritesi, yerel bankalar tarafından kullanılmak üzere canlı bir kurumsal CBDC başlatma planını açıkladı. MAS Genel Müdürü Ravi Menon, Singapur Fintech Festivali’nde yaptığı açıklamada, “MAS’ın ticari bankalar arasındaki ödemeleri anında gerçekleştirmek için CBDC’lerin ‘canlı’ ihracının pilot uygulamasını yapacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

MAS, daha önce sadece test ortamlarında CBDC ihracını simüle etmişti. Menon, merkez bankasının yakında Singapurlu bankalarla ortaklık kurarak CBDC’yi yurtiçi ödemeler için mutabakat varlığı olarak kullanmayı test edeceğini söyledi. Test programının bir parçası olarak bankaların bilançolarındaki talepleri temsil eden tokenize yükümlülüklerin ihraç edileceği açıklandı.

Kurumsal müşteriler, tokenize yükümlülükleri işlem yapmak için kullanabilecek. İşlemler kurumsal CBDC’nin otomatik transferi yoluyla gerçekleştirilecek. MAS, varlık tokenizasyonu ile ilgili Project Guardian isimli finansal altyapı test programını başlatmıştı. Yeni ortaklıklar sayesinde projenin üye sayısı 12’den 17’ye çıkmıştı. BNY Mellon, HSBC ve Citi Group gibi büyük finans kuruluşları da bu projeye dahil olmuştu.

Yazar: BTCHaber

Memecoin Mooky, Ön Satış Öncesi 900 Bin Dolar Topladı

Memecoin Mooky, ön satış aşamasından önce 900 in dolar topladı. Mooky, büyük bir ağaç dikme kampanyasıyla çevreyi desteklemeyi amaçlıyor. Mooky, yönetimi token sahiplerinin elinde olan topluluk odaklı platform olacak. İddialı görevi de bulunan Mooky, küresel çevre sorunlarına ilişkin farkındalığı artırmak ve gerçek dünya çözümleri sunmak için tasarlandı. Proje, dünya çapında önemli yerlerde kapsamlı yeniden ağaçlandırma ...

Bağlantıyı kopyala