Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

OpenChat, yüz tanımayı test edecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Blockchain üzerinde inşa edilen merkeziyetsiz mesajlaşma uygulaması OpenChat, gerçek kullanıcıları tespit edebilmek için yüz tanımayı test etmeyi planlıyor. Uygulama, bu yöntem ile kullanıcıların gerçek insan olduklarını ispatlamayı ve yalnızca bir hesaba sahip olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Discord ve Slack’e benzetilen zincirüstü sohbet uygulaması OpenChat kurucusu Matt Grogan, insanlığın ispatının kolay olduğunu belirterek, “Daha zor olan benzersiz insanlığın kanıtıdır. Her türlü insanlık kanıtı testini çözebilirim ama bunu yüzlerce kez yapabilir ve yüzlerce hesap alabilirim” ifadelerini kullandı.

Şirketin kurucusu bu nedenle yüz tanımayı test edeceklerini açıkladı. Grogan, “Yüz tanıma sistemi var, deneyeceğiz ve nasıl çalıştığını göreceğiz. Yüzde 100 mükemmel olmayacak ama birden fazla kimliğe sahip olmayı sınırlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Grogan, insanların birden fazla çevrimiçi hesap kullanmasını engellemenin yolunun benzersizliği ispatlamak olduğunu dile getirdi. Böylece tüm kullanıcılar insan olacağı için doğrulama işlemlerine gerke olmayacağını söyledi.

100 binden fazla kullanıcısı olan OpenChat, kısa süre önce merkeziyetsiz içerik platformu Modclub ile ortaklık kurmuştu. OpenChat, kimlik doğrulama için kripto adreslerini ve NFT’lerini kullanıyor.

Yazar: BTCHaber

Tesla, Bitcoin ile Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla, Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı.  Tesla geçtiğimiz haftalarda şirketi Tesla için 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almıştı. Bu alımın ardından Tesla’nın Bitcoin ile ödeme kabul etme olasılığı hakkında sorular yönelten Twitter kullanıcılarına Musk, bunun mümkün olabileceğini söylemişti.  Musk bugün attığı bir tweet ile Tesla’nın Bitcoin ...

Bağlantıyı kopyala