Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Apple’a kripto teknolojisini engellediği için dava

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel teknoloji devi Apple’a ödemeler pazarında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla dava açıldı. Tüketiciler, teknoloji devinin cihazlarındaki eşler arası ödeme seçeneklerini sınırlamadığını iddia etti. iOS ödeme uygulamalarından kripto teknolojisini engellendiği ifade edildi.

ABD’nin Kaliforniya bölge mahkemesinde açılan davada, Apple’ın PayPal’ın Venmo’su ve Block’un Cash App’i ile rekabete aykırı anlaşmalar yaptığı belirtildi. Anlaşmalar kapsamında kripto teknolojisinin kullanımının kısıtlandığı kaydedildi. Böylece kullanıcıların hızla yükselen fiyatları ödemeye zorlandığı aktarıldı.

Davacılar, Apple’ın anlaşmalar ve kripto teknolojisinin engellenmesi ile rekabete aykırı davrandığını savundu. Apple’ın iPhone ve iPad’lerdeki uygulamalar üzerinde sınırsız kontrol uyguladığı ifade edildi. Şirketin teknoloji ve sözleşmeye dayalı kısıtlamalar uyguladığına dikkat çekildi. Davada, yeni piyasaya sürülecek iOS P2P ödeme uygulamalarında da kriptoyu engellemeye zorlayabileceği iddia edildi.

Yazar: BTCHaber

OpenSea’nin NFT Basım Sınırı Kullanıcılardan Tepki Topladı

En popüler NFT platformlarından OpenSea, her yaratıcının kendi akıllı sözleşmesini kullanarak basabileceği NFT sayısını sınırladı. Bu karar sonrası NFT sanatçıları, yalnızca sözleşmeyi kullanan yeni koleksiyonları değil, aynı zamanda platformdaki mevcut koleksiyonları da sınırlayan güncellemeye tepki gösterdi. OpenSea’nin NFT Basım Sınırı Tepki Topladı NFT platformu OpenSea, artan ticaret hacmiyle son altı aydır NFT endüstrisine liderlik ediyor. ...

Bağlantıyı kopyala