Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

ABD Vergi Dairesi’yle FTX mağdurları arasında ’24 milyar dolar’ gerilimi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

FTX davasında iflas eden kripto para borsasının yükümlüleri, ABD Vergi Dairesi’nin (IRS) 24 milyar dolarlık talebi konusunda uyardı. Yükümlüler, avukatları aracılığıyla talebin müşteri fonlarının geri dönüşünü yavaşlatabileceğini söyledi.

Avukatlar, borsanın hiçbir zaman IRS’in 24 milyar dolarlık vergi talebini destekleyebilecek miktarlara yakın bile kazanmadıklarını ve aksine milyarlarca dolar zarara uğradığını savundu.

“Bizden değil mağdurlardan isteyin”

Yapılan başvuruda şu mesaj yer aldı:

“IRS için tek kurtarma kaynağı, mağdurlardan geri kazanımları almaktır. Borçlulara karşı bir vergi talebinde bulunmak için herhangi bir dayanak olmadığından, IRS’in kendi süreçlerine güvenmesi sadece gerçekten zarar görenlere dağıtımları geciktirmeye hizmet eder.”

Dosyaya göre, IRS başlangıçta 43 milyar dolarlık talepte bulunmuş ancak bu rakamı yaklaşık yarı yarıya azaltarak 24 milyar dolara indirmişti.

Zarar edilen miktarı açıkladılar

FTX’in avukatları, IRS’’in iddiaları için bir dayanak sunmadığını ileri sürerken IRS ise bunların “tahmine dayalı olmadığını” söylemişti.

FTX yükümlülerinin avukatları, borsanın zararının 11 milyar dolar olarak kaydedildiğini ve bunun da vergi beyannamelerine yansıtıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bu davalar, bir gemi enkazının arasında deniz seviyesinin 1.000 fit mi yoksa 3.000 fit altında mı olduğunu belirlemeye benziyor. IRS süreci geciktirilmemelidir. Önemli olan geminin su altında olmasıdır.”

Bundan sonra ne olacak?

İflas eden borsa geçen yılın Kasım ayında iflasını ilan etti. Dolandırıcılıktan suçlu bulunan eski CEO Sam Bankman-Fried’in ceza duruşması da Şubat 2024 olarak belirlendi.

IRS’nin iddiaları çözüme kavuşturulduuğunda, iflas işlemleri ilerleyebilecek. Önerilen takvime göre, gelecek yılın Şubat ayında “tarafların konuları özetleyebileceği ve pozisyonlarını sunabileceği” bir delil duruşması yapılacak.

Ancak, bu türden ihtilafların devam etmesi durumunda iflas planı ertelenmesi gündemde. Dosyalamada ABD’nin IRS soruşturması için “sekiz aylık bir tahmin takvimi” verdiği belirtildi.

Yazar: BTCHaber

Chiliz (CHZ) Kaç Dolar?

1 Chiliz ne kadar? 1 Chiliz kaç dolar? 1 CHZ kaç USD’ye karşılık geliyor? Chiliz (CHZ) kaç TL? Anlık CHZ fiyat bilgisine ve Chiliz ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. CHZ Grafiği CHZ/USD Fiyat Dönüştürücü Chiliz Nedir? Chiliz (CHZ), fan token’ları, loyalty programları ve NFT’leri spor kulüpleri için çıkarmaya yarayan kripto paradır. Chiliz’in ...

Bağlantıyı kopyala