Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Tether, kara para mücadelesinde FBI ile omuz omuza

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dolara endeksli stablecoin USDT’nin ihraççısı Tether, ABD Senatosu’nun ilgili komitelerine gönderdiği iki açık mektup ile şirketin yasadışı stablecoin kullanımı karşısındaki tavrını ortaya koydu. Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan USDT ihraççısı, ABD’li yetkililere gönderdiği 15 ve 16 Kasım tarihli iki belgeyi açıklayarak kara para aklama faaliyetlerinin karşısında olduğunu yineledi. 

Tether, 15 Kasım tarihli belgede Yabancı Varlık Kontrol Ofisi OFAC’ın yaptırım listesine uyumlu hareket ederek bazı kripto para cüzdanlarını dondurduğunu belirtti. Yetkililerin açıkladığı 16 Kasım tarihli belgede ise Tether’in müşteri doğrulama ve kara parayla mücadele politikalarının özeti yer aldı.

ABD merkezli stablecoin ihraççısının CEO’su Paolo Ardoino, yaptığı yazılı açıklamada bu mektuplar ile ABD’li vekillerin endişelerini ele aldıklarını belirtirken Tether’in uluslararası çapta kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığının altını çizdi:

“Tether, kolluk kuvvetlerine yardımcı olurken dolar hakimiyetini genişletmeye devam ediyor.”

‘FBI ile işbirliği’ vurgusu

USDT ihraççısı Tether, paylaştığı açık mektuplar ile ABD’li milletvekillerinin şüphelerini giderirken kolluk kuvvetleriyle işbirliği konusuna ayrı bir parantez açtı. Şirket, yakın tarihte platformlarına ABD gizli servisleri ve FBI’ı entegre ettiğini yineledi. Dev kripto şirketi, ABD’li kurumlarla yaptığı işbirliği sayesinde yasadışı fonları daha hızlı tespit etmeyi amaçlıyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Lead Token (LEAD) Nedir?

Lead token (LEAD), Lead Wallet adlı bir kripto para cüzdan hizmeti sağlayıcısının platform token’idir. “Dünyanın en basit kripto para cüzdanı” sloganını kullanan Lead Wallet, kripto para severlere kolay kullanımlı hizmetler vadediyor. Kripto para cüzdanları bu ekosistemin vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Geleneksel finansal sistemde banka hesabı ne işlevi yerine getiriyorsa bu yenilikçi piyasada da cüzdan ...

Bağlantıyı kopyala