Bitcoin (BTC) $ 62,078.63 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,422.63 0.09%
BNB (BNB) $ 563.20 0.05%
Solana (SOL) $ 143.84 0.47%
XRP (XRP) $ 0.530615 0.46%
Cardano (ADA) $ 0.350071 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109289 0.53%
Al veya Sat Paribu

Grayscale CEO’su: ‘BTC’ye 30 trilyon dolarlık Amerikan sermayesi gelecek’

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına onay verip vermeyeceği sorusu hâlâ yanıt bulmazken Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein katıldığı CNBC yayınında beklentilerini dile getirdi.

Geçtiğimiz sene boyunca Bitcoin fiyatının makro gelişmeler ve sektör dinamikleriyle şekillendiğinin altını çizen Sonnenshein, yatırımcıların enflasyondan kaçınmak için lider kripto parayı tercih ettiğini belirtti. Grayscale CEO’su yaz aylarında SEC karşısında elde ettikleri zaferin ardından yatırımcıların çıtayı daha yukarıya taşıdığı yorumunu yaptı:

“Sektör içi tarafta ise yaz aylarında kazandığımız dava, yatırımcılarda GBTC ve diğer spot ETF başvurularının kabul göreceğine dair iyimser beklentiler yarattı.”

‘Amerikan sermayesi Bitcoin’e akın edebilir’

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, BTC için önümüzdeki seneye dair net fiyat tahminini paylaşmaktan çekinirken spot fonlar onay aldığı takdirde trilyonlarca dolarlık ABD sermayesinin ETF’ler aracılığıyla kripto para yatırımı yapma ihtimali üzerinde durdu.

“Fiyat tahmini yapmayı tercih etmiyorum ama piyasa oldukça iyimser. Yatırımcılar portföylerine Bitcoin eklemeye devam ediyor. SEC, spot ETF’lere yeşil ışık yaktığı takdirde 30 trilyon dolarlık ABD sermayesinin bir kısmı buraya gelecektir.” 

Sonnenshein son olarak JPMorgan CEO’su Jamie Simon ve bazı milletvekillerinin kripto paralar hakkındaki acımasız eleştirilerini hoşgörüyle karşıladı. Grayscale CEO’su finans yöneticilerinin Bitcoin’e dair kişisel görüşlerinin olmasını ‘doğal’ buldu:

“Bir finans kuruluşunun yöneticisiyseniz kripto para ve Bitcoin hakkında kişisel görüşlerinizin olması doğal. Ancak günümüz yatırımcılarının Bitcoin’i tercih ettiğini anlamanız gerekiyor.”

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Nintendo, NFT ve Metaverse’e Göz Kırptı

Her geçen gün daha fazla kişi ve kurum, NFT ve metaverse dünyasına giriş yapıyor. Durum böyle olunca teknoloji dünyanısının en popüler konularının başında da bu ikili yer alıyor. Son olarak, kısa süre önce finansal sonuçlarını açıklayan oyun devi Nintendo, NFT ve metaverse ikilisine göz kırptı. Nintendo, NFT ve Metaverse ile ilgili Ne Düşünüyor? Finansal verilerin ...

Bağlantıyı kopyala