Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Nijerya Merkez Bankası’ndan kriptoya ‘zeytin dalı’

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto paraların yoğun ilgiyle karşılaştığı Nijerya’da hükümetin kısıtlayıcı yaklaşımı tersine dönüyor. 

Bloomberg’in haberine göre Afrika’nın en büyük ekonomisi, sektöre dair uyguladığı bazı yasakları geri almaya karar verdi. Nijerya Merkez Bankası, ülkede faaliyet gösteren bankaların kripto hizmeti sağlayan şirketlerle hizmet vermesine yönelik kısıtlamayı kaldırdı. Merkez Bankası, söz konusu yasağı 2021 yılında uygulamaya koymuştu. 

Nijerya Merkez Bankası, geçtiğimiz gün yayınladığı raporda bankalardan kripto şirketleri adına hesaplar açmasını talep ederek sektöre zeytin dalı uzattı. Devlet kurumu daha önceki mevzuata göre ise kripto para borsalarında işlem yapan ve işletenlerin mevduat hesabı sahibi olmasına izin vermiyordu. 

Afrika’nın en kalabalık ekonomisinde devam eden enflasyon sorunundan kaçınmak için vatandaşlar kripto paraları tercih ediyor. Chainalysis’in raporuna göre geçtiğimiz Eylül ayında Bitcoin fiyatı düşerken Nijerya’da toplam işlem hacmi yüzde 9 arttı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Dvision Network (DVI) Coin Nedir? Hangi Borsada, Nereden Alınır?

Dvision Network, blockchain teknolojisine dayanan yeni bir VR içerik ekosistemidir. Dvision Network, BİT tabanlı dördüncü sanayi devriminin tam merkezinde, insanlığın varlıklı bir yaşam sürdürebileceği yeni bir sanal gerçeklik dünyası sunuyor. Dvision Network, blockchain teknolojisiyle desteklenen dijital bir evrendir. İnsanların sanal mal ticareti yapabileceği ve DVI belirteçlerini kullanarak hizmetler için ödeme yapabileceği dijital bir ortamdır. Dvision, kripto ...

Bağlantıyı kopyala