Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Çin Tether’e karşı bileniyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çinli yetkililer, büyük kripto para yasağından iki yılı aşkın bir süre sonra, Tether (USDT) gibi kripto para birimlerinin döviz ticaretinde kullanımına karşı önlem alıyor.

Çin’in en üst düzey yasal kovuşturma kurumu olan Çin Yüksek Halk Savcılığı (SPP), yuan’ın diğer fiat para birimleriyle ticaretinde USDT’nin kullanılmasını yasakladı.

Kurum, 27 Aralık’ta, Devlet Döviz İdaresi (SAFE) ile birlikte yayınladığı bir bildiriyle, sınır ötesi döviz işlemlerinde Tether kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınmasını istedi.

SPP ve SAFE, Tether’in para birimleri arasında değişim amacıyla kullanılmasının yasa dışı olduğunu belirtti. Yetkililer, yerel şubelerin yasa dışı döviz işlemleri ve suç teşkil eden faaliyetleri engellemek için koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı.

Çin’de kapsamlı yasak devam ediyor

Çinli yetkililer, kripto para birimi değişimini içeren tüm faaliyetlerin yasa dışı olduğunu ifade etti.

Ayrıca, açıklamada kripto ve yerel para birimi ticaretiyle ilgili olarak RenrenBit adlı tezgah üstü kripto ticaret masasının kurucusu Zhao Dong’un ceza aldığı bir olaya da dikkat çekildi. Dong, UAE dirhemleriyle USDT alıp, bunları yuan ile takas ettiği için yedi yıl hapis ve 322.000 dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Yazar: BTCHaber

Geleneksel finansla kriptonun flörtü 2023’te nasıl geçti?

Bitcoin’in son haftalardaki yükselişiyle kripto sektörü canlanırken sektördeki şirketler de bir yandan yaralarını sarmakla meşgul. Geleneksel finansın dev şirketleri blokzincir çözümleri için yeni kapılar aralıyor. Henüz geçen hafta Goldman Sachs, UBS ve Banco Santander tarafından desteklenen bir blokzincir şirketi Fnality, birkaç yıldır üzerinde çalışılan bir platform aracılığıyla ilk ödemeleri gerçekleştirdi. HSBC Holdings ve Franklin Templeton ...

Bağlantıyı kopyala