Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Honduras’ta Bitcoin resmi muhasebe birimi olarak kabul edildi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Yaklaşık iki sene önce kripto paralara dair ilk adımın atıldığı Orta Amerika ülkesi Honduras’ta Bitcoin yatırımcılarını ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

Ülkenin merkezi hükümetine bağlı Próspera bölgesi, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinin ardından lider kripto parayı ürün ve hizmetlerin resmi değerini belirlemek adına bir muhasebe birimi olarak tanıdı. Bölge yetkililerinden Jorge Colindres’in açıkladığı karara göre yeni düzenleme bölgedeki vatandaş ve işletmelere finansal esneklik sağlayacak.

Colindres yaptığı açıklamada Bitcoin’i bir muhasebe birimi olarak tanımalarına karşın dış engeller nedeniyle BTC üzerinden henüz vergi toplamadıklarının altını çizdi. Düzenlemeye göre muhasebesini Bitcoin üzerinden tutan işletmeler hesaplamalarını yapsa da ödemelerini dolar üzerinden yapmaya devam edecek.

Bölge yetkilisi, uluslararası kısıtlamalara bir çözüm bulunmasının ardından BTC ile vergi ödemelerinin en kısa sürede başlayacağını belirtti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Binance US’ın Yapılandırma Planı, Voyager Müşterileri Tarafından Destekleniyor

Kripto para sektöründe son dönemde birçok şirket iflas bayrağını çekti. Bununla beraber iflas eden şirketleri kurtarmak için birçok şirket çalışmalarını hızlandırmıştı. Bunlardan biri kripto para borsası Binance. Binance US, iflas etmiş kripto kredi firması Voyager Digital’e ait varlıkları satın alma hamlesi, Voyager müşterilerinin yüzde 97’si tarafından desteklendi. Binance US’ın Yapılandırma Planına Voyager Müşterilerinden Destek Binance ...

Bağlantıyı kopyala