Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

PayPal’ın stablecoin’i PYUSD’nin yıldızı merkeziyetsiz finansta parladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Dünyanın en büyük ödeme hizmet sağlayıcılarından PayPal’ın piyasaya sürdüğü stablecoin PYUSD, merkeziyetsiz finans sektöründe öne çıkmaya başladı.

DeFi endüstrisinin popüler piyasa yapıcı platformu Curve’ün verilerine göre yakın tarihte oluşturulan PYUSD likidite havuzu, 3pool’un ardından üçüncü sırada yer aldı.

27 Aralık 2023 tarihinde oluşturulan likidite havuzu, PayPal’ın stablecoini PYUSD ve Frax Finance’in algoritmik stablecoin’i FRAX arasındaki akışa katkıda bulunuyor.

FRAXPYUSD isimli havuz, FRAX sahibi kullanıcıların elindeki tokenleri PYUSD ile değiştirmesinin ardından PayPal uygulamasında PYUSD kullanılmasına olanak tanıyor. Söz konusu likidite havuzu güncel verilere göre üçüncü sırada yer alsa da havuzdaki kripto varlıkların yüzde 80’i FRAX’tan oluşmaso nedeniyle dengesiz bir yapıya sahip olduğu görülüyor.

CoinDesk’e konuşan Frax Finance kurucusu Sam Kazemian, likidite havuzunun günlük ortalama 5,5 milyon dolar işlem hacmine sahip olduğunu belirtti. Geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sürülen PayPal’ın stablecoin’i PYUSD, rakipleri Tether ve Circle’ın gerisinde kalsa da istikrarlı bir büyüme eğrisi gösterdi.

paypal pyusd

Kripto araştırma şirketi Kaiko’nun paylaşımına göre günlük PYUSD işlem hacimleri geçtiğimiz günlerde 8 milyon doların üzerine çıktı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

New York Valisinden PoW Madencilerine Moratoryum

Kripto para sektöründeki yaşanan dalgalanma, en çok da madencileri etkiledi. Özellikle Ethereum’un Merge ile birlikte Proof of Work‘ten Proof of Stake‘e geçişi, madencilerin operasyonlarını mecburi olarak sonlandırmasına neden oldu. Bunun üzerine Ethereum Classic ve Bitcoin gibi ağlara geçiş yapan madenciler, bu sefer de piyasalarda yaşanan düşüş sebebi ile zorluk yaşmaya başladı. Son olarak da New ...

Bağlantıyı kopyala