Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Kripto karşıtı senatör Bitcoin ETF’e karşı boş durmuyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Senatörü Elizabeth Warren, kara para aklamayı önleme kurallarının kriptoya uygulanması çağrısını yinelerken bu kez Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’leri onaylamasını da eleştirdi.

Warren, X’teki gönderisinde “Bitcoin ETF kararına ilişkin SEC kanunda yanlış, politikada yanlıştır. Eğer SEC, kripto paranın finansal sistemimizin daha da derinlerine girmesine izin verecekse, o zaman kripto paranın kara para aklamayı önleme konusunda temel kurallara uyması her zamankinden daha acil hale geldi.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl, Warren ve diğer senatörler, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası adını verdikleri taslağı ilerletmek için yoğun çaba sarfetmiş ve bu tasarı 19 senatörden destek almıştı. Bu yasa, kripto madencilerine, doğrulayıcılara, cüzdan sağlayıcılara ve diğerlerine, müşteri kimlik doğrulama kuralları gibi Banka Gizlilik Yasası gerekliliklerini genişletmeyi amaçlıyor. Warren, SEC’nin daha sıkı düzenlemeler getirmesi gerektiğini savunarak, kripto para birimlerinin finansal sistemimize daha da entegre olması halinde kara para aklama riskinin artacağı uyarısında bulunuyor.

Bitcoin ETF’lere destek sesleri yükseldi

Öte yandan diğer kripto dostu milletvekilleri SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylama hamlesini desteklediler ve bunun ‘kendi mevzuatlarına ihtiyacı’ olduğunun altını çizdiler.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick McHenry, X’te bir mevzuat çağrısında bulundu. McHenry, “Dijital varlıklar için netlik ve kesinlik sağlayacak mevzuat gerekli olmaya devam ederken, bugün atılan adımlar SEC’in uygulama yoluyla düzenleme siciline göre önemli bir gelişmedir” dedi.

Yazar: BTCHaber

Mt Gox harekete geçti: 107.000 BTC taşındı

Feshedilen kripto borsası Mt Gox, 107.000 Bitcoin’i (BTC) hareket ettirdi. 7 milyar dolarlık BTC’yi taşıyan şirket, kripto para piyasasında satış paniği yarattı. Bir dönemin en popüler kripto borsalarından birisi olan Mt Gox, müşterilerinin varlıklarını ödemek amacıyla girişimlerini sürdürüyor. Feshedilen borsa, elinde bulunan Bitcoin’leri (BTC) hareket ettirdi. Mt Gox’un hamlesiyle birlikte, kripto para piyasasında düşüş meydana ...

Bağlantıyı kopyala