Bitcoin (BTC) $ 62,185.66 2.13%
Ethereum (ETH) $ 2,410.94 2.29%
BNB (BNB) $ 561.60 2.77%
Solana (SOL) $ 142.92 3.24%
XRP (XRP) $ 0.530659 2.56%
Cardano (ADA) $ 0.351483 0.76%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109025 2.07%
Al veya Sat Paribu

JPMorgan’dan yatırımcılara kritik Bitcoin ETF uyarısı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de onay alan spot Bitcoin ETF’leri ilk günlerinde büyük işlem hacimlerine sahne olurken kripto para piyasasında beklenen yükseliş gelmedi. BTC ve altcoin fiyatlarının satışla karşılaştığı günlerde daha önce vadeli olarak işlem gören Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunda pay sahibi olan yatırımcılar, ürünün spota dönüşmesini fırsat bilerek 1,5 milyar dolarlık satış yaptı.

JPMorgan analisti Nikolaos Panigirtzoglou’nun paylaştığı son yatırım notuna göre GBTC fonundan çıkışlar devam ettiği takdirde Bitcoin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı devam edebilir:

“Bir önceki 3 milyar dolarlık tahminimi doğru sayarsak, yatırımcılar günümüzde GBTC’den 1,5 milyar dolar çekti. Kalan rakamın da fondan dışarı hareket ettiği takdirde Bitcoin fiyatı üzerindeki baskının artması muhtemel.”

Gelecekte BTC fiyatının artacağını tahmin eden yatırımcılar, aylar öncesinden iskontolu işlem gören GBTC fonunu satın aldı. SEC’in onayıyla vadeli fonun spota dönüşümü, kâr almak adına fırsat oluşturdu. Spot ETF onayı kripto sektörünü heyecanlandırsa da SEC Başkanı Gary Gensler’ın muhalif açıklamaları yatırımcıların moralini bozdu.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

DeFi Çok mu Hızlı Gidiyor?

DeFi’daki hıza yetişmek neredeyse imkansız. Hemen hemen her gün yeni bir ürün çıkıyor. Bu sağlıklı mı? Yoksa bir numaralar mı dönüyor? Küçük yatırımcılar olarak fırsat mı kaçırıyoruz? Gelin neler oluyor hızlıca bir bakalım.. Aslında O Kadar da Yeni Değiller DeFi alanındaki projelerin bir-iki günde çıktığı düşünülüyor ama bu çok da doğru sayılmaz. Bu projelerin hatırı ...

Bağlantıyı kopyala