Bitcoin (BTC) $ 62,185.66 2.13%
Ethereum (ETH) $ 2,410.94 2.29%
BNB (BNB) $ 561.60 2.77%
Solana (SOL) $ 142.92 3.24%
XRP (XRP) $ 0.530659 2.56%
Cardano (ADA) $ 0.351483 0.76%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109025 2.07%
Al veya Sat Paribu

Hukukçular, Coinbase’in SEC karşısında zaferini bekliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Bloomberg’in hukuk uzmanlarından Elliott Stein, yakın tarihte yaptığı açıklamada ABD’de SEC ile Coinbase borsası arasında devam eden davayı yorumladı. Kripto borsasının Komisyon karşısında başarısız olma ihtimalini düşük gören hukukçu, Coinbase’in davayı yüzde 70 ihtimalle kazanacağını iddia etti. 

Cuma günü X hesabından bir gönderi paylaşan Stein, son duruşmayı takibinin ardından borsanın ödül programı ve operasyonel yapı haricinde SEC’in bütün iddialarını çürütebileceğini belirtti. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Coinbase’in staking programının bir yatırım sözleşmesi niteliği taşıması nedeniyle kendi regülasyon kapsamına girdiği iddiasında. SEC, dev borsanın kayıtsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 6 Haziran 2023’te mahkemenin yolunu tuttu. 

SEC’in iddialarına yanıt veren Coinbase ise bir kripto para borsasının SEC’ten lisans almasının hali hazırda bir yolu olmadığı savunmasını yapıyor. 

Bloomberg hukuk uzmanı Elliott Stein, yaz aylarında Ripple – SEC davasından çıkan kararın dev borsa adına emsal nitelik taşıyabileceği fikrinde:

“Temmuz’da alınan Ripple kararındaki gibi kamu borsalarında dijital varlıkların satışı, yatırım sözleşmelerinin incelendiği Howey testine uyum sağlamıyor.”

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

“Twitter’da Aktif Olmasaydım Bu Seviyede Olmazdı”

Birce Yıldırım Cem Güventürk’ün sunduğu Sanatın NFT Hali’ne bu hafta konuk oldu. Yıldırım; NFT piyasasında network oluşturmayı, NFT satışlarının nasıl gittiğini ve NFT’nin hayatına kattıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Nelerden Bahsedildi? Asıl mesleğinin endüstriyel tasarımcı olduğunu belirten Yıldırım, NFT piyasasına tesadüfen giriş yaptığını söyledi. Sektöre oyun ofisinde staj yaparak başladığını kaydeden Yıldırım, ofisteki çalışma arkadaşının yönlendirmesiyle ...

Bağlantıyı kopyala