Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Eski ajandan Tornado Cash geliştiricilerine destek

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de bir çok soruşturmayla karşı karşıya kalan Tornado Cash kurucuları Roman Storm ve Alexey Pertsev’in yardım fonuna tanınan bir isimden bağış geldi. Eski CIA ajanı Edward Snowden, Tornado geliştiricilerini korumak için kurulan yasal fona 350 bin dolar aktardı.

Bağışının ardından sosyal medya hesabında Roman Storm’un yardım çağrısını yeniden paylaşan Snowden, şu sözleri söyledi:

“İmkanınız varsa lütfen yardım edin. Gizlilik bir suç değildir.”

Kripto para sektörünün tanınan platformlarından Tornado Cash, sağladığı hizmet ile kullanıcıların izini kaybettirmesine olanak tanıyor. Gizliliğe önem veren bir çok kripto sever Tornado’dan fayda sağlasa da kötü niyetli kişiler de bu platformu kullanıyor.

ABD’li kolluk kuvvetleri ülkede uygulamayı yasaklarken geliştiriciler Roman Storm ve Alexey Pertsev hakkında kara para aklama suçlamasıyla yakalama kararı çıkardı. Tornado Cash geliştiricisi Roman Storm, geçtiğimiz sene tutuklanmasının ardından ABD’nin Washington eyaletinde ev hapsine mahkum edildi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kripto Cüzdanı Değiştirilmeli Mi? (Sponsorlu)

Kripto cüzdanları, varlıkların saklanması ve işlem yapılmasında kullanılan dijital cüzdanlardır. Dijital cüzdanlar, kripto paraların blockchain adreslerine erişim izni veren açık ve özel anahtar çiftleri ile çalışıyor. Açık anahtarlar, herkes tarafından görülebilir. Böylece üçüncü tarafların kripto varlık gönderimi mümkün hale gelir. Özel anahtarlar ise kripto varlıkların kontrolünü sadece sahibine bırakır. Cüzdandaki varlıklara ilişkin bilgiler yalnızca cüzdan ...

Bağlantıyı kopyala