Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Kripto borç platformundan astronomik tazminat talebi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasının tanınan borç verme platformu Nexo, iptal edilen soruşturma nedeniyle bir Avrupa ülkesinden milyar dolarları aşan tazminat talep etti.

Reuters’ın haberine göre Dünya Bankası’nın Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi ile paylaştığı belgede projenin İsviçre iştiraki Nexo AG, Bulgaristan’dan 3 milyar dolarlık zararının telafisini istedi. Kaynaklar, Bulgaristan Maliye Bakanlığı’nın yetkili kurumdan tahkim talebi aldığını ve uzman komitenin vakayı inceleyeceğini iddia etti.

Nexo, Bulgaristan’da neden hedef tahtasına oturdu?

2023’ün Ocak ayında Bulgar savcılar Nexo AG hakkında bir soruşturma başlattı. Ülkenin başkenti Sofya’daki ofislere baskın yapan kolluk kuvvetleri, şirket kurucularını organize suç ve kara para aklama suçlamalarıyla itham etti.

Aradan geçen aylar sonra mahkeme, yetersiz delil gerekçesiyle soruşturmaya son verdi. Yerel basına yansıyan iddiaya göre Bulgar hükümeti şirket kurucuları arasında eski bir milletvekilinin yer almasından ötürü kripto şirketinin üzerine siyasi nedenlerle gitti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ripple, ABD Hazine Bakanlığı Eski Yöneticisi Rosie Rios’u Kadrosuna Dahil Etti

ABD Hazine Bakanlığı’nın üst düzey eski yöneticilerinden Rosie Rios Ripple’ın yönetim kuruluna katıldı. Rios, bundan böyle blokzinciri devinin yönetim kurulununda bulunacak.  ABD merkezli blokzinciri devi Ripple, önceki gün yönetim kurulu için iki önemli isim duyurdu. Bu isimler ise yeni finans müdürü Kristina Campbell ve yönetim kurulu üyesi Rosie Rios oldu. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konu ...

Bağlantıyı kopyala