Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Spot Bitcoin ETF’leri ikinci haftayı nasıl kapattı?

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayıyla işlem görmeye başlayan spot Bitcoin ETF’leri ikinci işlem haftasını geride bıraktı. Çarşamba ve Perşembe günleri kripto piyasasındaki durgunluk işlem hacimlerine yansırken haftanın son senasında BTC fiyatının 42 bin doları aşması fonlara olumlu yansıdı.

BlackRock’ın ABD borsalarına ihraç ettiği iShares Bitcoin Trust (IBIT), ikinci işlem haftasını tamamlarken yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bloomberg ETF analisti James Seyffart’ın paylaşımına göre IBIT fonunun yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri 2 milyar seviyesini aştı.

Seyffart, BlackRock’ın büyük bir dönüm noktasına ulaştığını vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“Bugün IBIT fonu için büyük bir gündü. GBTC açık ara farkla likidite lideri olsa da başta IBIT olmak üzere diğer ETF’ler arayı kapatıyor.”

Grayscale’da çıkış yavaşlıyor

Vadeliden spota dönüşüm esnasında iskonto oranlarındaki değişimden kâr eden yatırımcıların satışıyla karşı karşıya kalan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF’inde baskı azalıyor. BitMEX Research’ün bu gece yaptığı paylaşıma göre haftanın son seansında GBTC fonundan 255 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Araştırmacılar, GBTC fonundan bugüne kadar 5 milyar doların dışarı hareket ettiğini ekledi.

Bloomberg analisti James Seyffart, bu rakamın ilk günden bu yana kaydedilen en zayıf veri olduğunu belirtti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

NFT’lerin Hukuki Boyutu Nasıl? NFT’ler Nasıl Düzenlenir?

Son dönemde NFT‘ler birçok yatırımcının ilgi odağı haline gelmiş durumda. Özellikle farklı alanlardan bu sektöre giriş yapan birçok isim NFT’lerin belirli bir düzen içerisinde olmasından yana. Bunun nedeni özellikle her sektörde olduğu gibi NFT sektörününde dolandırıcılıklar ile başı dertte diyebiliriz. Biz de bu hafta NFT‘ler Nasıl Düzenlenir: Hukuki Konular, Vergilendirme Unsurları ve daha fazlasını sizler ...

Bağlantıyı kopyala