Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Solana tabanlı kripto borsasında hacim patlaması

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

En büyük blokzincir ağlarından Solana (SOL) üzerinde geliştirilen merkeziyetsiz kripto para borsası Jupiter, günlük işlem hacmiyle adından söz ettirdi.

Piyasa takipçisi CoinGecko’nun verilerine göre Jupiter’de düzenlenen bir memecoin airdrop etkinliği ve stablecoin ticaretindeki artış, günlük işlem hacminin 510 milyon dolara yükselmesine yol açtı. İnternet sitesindeki günlük hacim sıralamasına göre Jupiter, köklü rakipleri Uniswap ve Pancakeswap’a açık ara fark attı.

jupiter

İşlem hacmindeki astronomik yükselişte borsa üzerinden dağıtılan Wen isimli memecoin etkili oldu. Elde edilen bilgilere göre söz konusu etkinlikten son altı ay içerisinde Jupiter’de işlem yapan veya Solana’nın ürettiği Saga model telefona sahip olan yatırımcılar faydalanıyor.

Jupiter, yerel tokenini piyasaya sürüyor

Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa Jupiter’in Çarşamba günü yerel tokeni JUP’u piyasaya sürmesi bekleniyor. Bir diğer platform, Aveo’dan elde edilen verilere göre JUP token piyasa öncesinde 0,61 dolardan el değiştiriyor. Jupiter’in ilk aşamada 1 milyar adet JUP’u sürmesiyle söz konusu tokenin piyasada değeri 600 milyon doları görebilir.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Borsacıların Bitcoin Düşmanlığı

Kriptoparaları fanatizm derecesinde savunan radikal görüşlü bazı yatırımcılar tüm finansal kurum ve araçların (bankalar, borsalar ve altın dahil) özellikle Bitcoin tarafından yutulacağını iddia ediyor. Bu görüşe katılmam mümkün değil. Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettim: Bitcoin karşısında merkez bankalarının kapanmasını ya da altının işlevsiz kalmasını beklemiyorum. Ancak elbette bu fanatizmin ters tarafına da karşıyım. ...

Bağlantıyı kopyala