Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

İspanya Merkez Bankası gözetiminde dijital Euro testi başlıyor

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

İspanya’nın en büyük finansal teknoloji şirketlerinden Monei, ülkenin merkez bankasının gözetiminde Euro’ya endeksli kripto para EURM’yi test etmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde önemli duyuruyu web sitesinden paylaşan şirket, testlere sınırlı sayıda vatandaşın katıldığını belirtti.

Metinde, deneme sürecinde kimliğini doğrulayan vatandaşların hesabına 10 euro yatacağı ve bu miktarın EURM stablecoine dönüşeceği belirtildi. Monei, her EURM tokenin bire bir oranda teminat altına alınacağını, kaynakların ise BBVA ve Caxiabank gibi yerli bankalarda tutulacağının altını çizdi.

Test duyurusuna ilişkin açıklama yapan Monei CEO’su Alex Saiz Verdaguer şu sözlere yer verdi:

“Ödemelerin tamamen dijitalleşmesine giden yolda yeni bir adım attık. EURM, kullanıcılara daha güvenli, ekonomik ve serbest bir şekilde para transferi olanağı sağlayacak.”

Monei, ihraç etmeyi planladığı EURM’nin öne çıkan özelliklerini sıraladı:

  • İşlemler milisaniyeler içinde gerçekleşir.
  • İşlem ücreti sadece “işlem başına binde bir euro”.
  • Altyapı, maaş veya ikramiye gibi kurumsal seçeneklere sahiptir.

İspanya Merkez Bankası, 2022’de Euro bölgesindeki ana projeden bağımsız olarak kendi dijital para birimi (CBDC) için harekete geçmişti.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Euro Bölgesi Enflasyon Beklentisinde Keskin Düşüş

Euro Bölgesi’nde enflasyon aralık ayında beklentilerin üzerinde düşüş kaydetti. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nin aralık ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı. Euro Bölgesi’nde yıllık manşet enflasyon aralık ayında 9,2’ye geriledi. Bölge enflasyonu kasım ayında yüzde 10,1 olarak açıklanmıştı. Veriye ilişkin beklentiler ise yüzde 9,7 olması yönündeydi. Buna göre Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon aralık ayında ...

Bağlantıyı kopyala