Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Piyasalar belirsizliğe sürükleniyor!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizinin sabit bırakmasının ardından yine belirsizliğe girdi. Çünkü Fed Başkanı Jerome Powell’ın “Faiz indirimlerinin erken olduğunu” işaret etmesi, yatırımcılarda kafa karışıklığına neden oldu. Bu bizim için sürpriz bir hamle değildi. Çünkü diğer yazılarımda “Ne kadar ötelerse veya şahin açıklama yaparsa bir o kadar işlerine gelir” diye yazmıştım.

Fed aslında “Piyasaya ben yön veririm, beni takip etmeye devam edin” mesajı veriyor.

Dolar endeksi (dxy) 103-104 bandına, EUR/USD paritesi 1,08-1,09 bandına, ons altın 2.018-2.038 dolar bandına sıkıştı. Ne yükselişlerine ne de düşüşlere izin vermiyorlar. Oyalamaya devam diyorlar.

Ancak Ortadoğu’da jeopolitik gerilimler, küresel piyasalarda belirsizlikler ve faiz politikasına ilişkin tarih belirsizliği devam ediyor. Ocak ayında kontrolü elinden bırakmayan merkez bankaları, Şubat ayında da kontrolü elinden bırakmayacaklarını göstermek istiyorlar. Küresel piyasalar Fed’in Mart’ta faiz indirimlerine başlayabileceğine dair tahminlerini yüzde 38 seviyesinde bulundururken, Mayıs’ta bu beklenti yüzde 94’e çıktı.

Yurt içinde işler biraz daha karışık. Hafize Gaye Erkan, Cuma akşamı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etti, yerine Fatih Karahan atandı. Piyasalara mutlaka etkisi olacaktır. Borsa zaten kâr satışı bölgesindeydi. TÜİK yarın Ocak ayı enflasyon verisini açıklayacak. Yüksek gelmesi bekleniyor.

Dolar ve dolar üzerinden hesaplanan enstrümanlarda doğal yükseliş devam ediyor.

Merkez bankaları enflasyon ile mücadele sürecinde her şey yolunda giderken, bir anda bir şeyler değişiyor. Ya jeopolitik gerilimler, ya olumsuz ekonomik veriler, ya da istifa haberleri. Yani, piyasayı rahat bırakmıyorlar. Her gün yeni bir başlık, yeni bir hikaye.

Puslu havalarda yapılacak en iyi şey torbayı doldurmak. Fiyata değil, miktara bakmak gerek.

Bu böyle gitmez, sistem bir gün patlar. O günün öncesinde soğukkanlı olan herkes kârlı çıkar.

Gördüğümüz piyasa gerçek piyasa değil. Ne rakamlar ne de gerçek veriler ortada yok. Bu işin sonu hayır değil.

islammemis

Yazar: İslam Memiş

Metaverse’te Arsa Nasıl Alınır: Arsa Fiyatları 2023

Bu yazımızda Metaverse’teki arsa fiyatlarına yakından bakacağız ve “Biz topraktan girdik” deyimini yerine getirmek için Metaverse’te nasıl arsa alınır?” sorusunu yanıtlayacağız. Metaverse Nedir? Metaverse, internetin geleceği olarak tanımlanıyor. Küresel çapta kabul edilen bir tanımı olmadığı için metaverse’ü doğru bir şekilde tanımlamak mümkün değil. Metaverse kavramı Türkçe’ye “sanal evren” olarak çevrilebilir. Metaverse kavramı ilk olarak 1992 ...

Bağlantıyı kopyala