Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

ABD Hazinesi, bir kez daha kriptoyu hedef aldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni bir raporda, suçluların ve dolandırıcıların giderek daha fazla dijital varlıklara yöneldiği ifadesi yer aldı.

The Block’un haberine göre, bakanlık, ülkedeki finans sektörüne ilişkin tehditlere dikkat çeken Kara Para Aklama, Terör Finansmanı ve Silah Dağıtımı Finansmanı ile ilgili 2024 Ulusal Risk Değerlendirmesi raporunu yayımladı.

Bakanlık, suçluların dolandırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı ve yolsuzluk faaliyetlerini gerçekleştirmek için kripto paralara artan ilgiye dikkat çekti. Bakanlık, konuyla ilgili çözüm için tavsiyelerin yer alacağı bir plan yayımlamayı da gündemine aldığını belirtti.

“Endişe, giderek artıyor”

Raporda, uyuşturucudan gelen paralar aklanırken büyük ölçüde nakit para kullanıldığı ancak dijital varlık kullanımının da arttığı ifade edildi.

“Uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen gelirlerin aklanması, büyük çoğunlukla nakde dayalı olsa da dijital varlıkların kullanımı da giderek artan bir endişe kaynağıdır.”

Hazine ayrıca, DeFi protokollerinin de Kara Para Aklama kurallarına uyması gerektiğine dikkat çekti.

Hazine yine raporunda Hamas gibi örgütmerin de kripto paralar ile finansman sağladığını kaydetti.

Yazar: Cem Yavuz

Güney Kore Kripto Düzenlemelerini Hızlandırıyor

Kısa bir süre öncesine kadar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX’in çöküşüyle devletler harekete geçti. Güney Kore, FTX çöküşü sonrasında kripto düzenlemelerini hızlandırdı. Güney Kore, Kripto Düzenlemelerine Yoğunlaşıyor Güney Kore, kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrasında kripto düzenlemesi üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Güney Kore’nin Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan bir yetkili, haksız ticaretin düzenlenmesi ...

Bağlantıyı kopyala